Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurshotet har gjort TIK bättre

Robert Holmbom anser att något gott har kommit ur konkurshotet.

Annons

Konkurshotet avvärjdes förra torsdagen.

Och visst ser det ut som att Timrå IK:s trupp hittade något under den turbulenta tiden.

Det var i början av januari som Timrås kris verkligen började uppdagas och det var ungefär vid samma tidpunkt som laget började vinna igen.

Om man räknar från den sjätte januari, då första krisuppgifterna började sippra ut, fram till matchen mot Västerås så har laget tagit fem segrar, åkt på två förluster samt en övertidsförlust.

16 poäng på åtta matcher är imponerande av ett lag som borde ha störts av tankar på om de får lön vid månadens slut eller om de har klubbor att spela med.

Men det kanske är det där konkurshotet som gjort att gruppen slutit upp och kan gå vinnande ur de tajta matcherna. De där matcherna som laget förlorade för jämnan under november och december.

Att spelarna verkligen spelar med den där "desperationen" som alla tränare så gärna pratar om.

Och mot Västerås hade verkligen laget den där "desperationen". Samtidigt som Modolånet Adam Reideborn agerade vägg. Han stod för en av vinterns starkaste insatser av en Timråspelare.

Ett annat Modolån som bidrog mot Västerås var debuterande Victor Olofsson. Innan matchen hade Timrås tränare Roger Forsberg lyft fram honom som en "utmärkt straffskytt" och det fick han visa. Med ingen pardon eller nerver smällde han dit 1–2 på straff.

Annars såg han lite blek ut i förstakedjan tillsammans med Andrée Hult och Per Hallin. Men där har Timrå fått in lite spetsegenskaper.

Nu går Timrå på uppehåll fram till nästa torsdag. Lite opassande med tanke på Timrås form, det gäller för spelarna att försöka behålla känslan av ett överhängande konkurshot resten av säsongen.

För då kommer det säkerligen bli en rolig säsongsavslutning för Timrå.

Mer läsning

Annons