Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krisen löst – nu avgår klubbdirektören

/

Timrå IK inledde sin presskonferens med tre glada ord: "Vi är skuldfria".
I samma skede väljer han som lett klubben ur krisen att avgå som klubbdirektör.
– Jag har levt med en oerhörd press dygnet runt. Det är klart man undrat hur länge man kan hålla på, säger Lars Nolander.

Annons

Lars Nolander klev på uppdraget som klubbdirektör för Timrå IK för tre och ett halvt år sedan, som ersättare för Thomas Johansson.

Redan då hade klubben ekonomiska problem och hans uppdrag var tydligt: Rädda upp situationen.

– Från början har det varit rapporter om en svag ekonomi, samtidigt som man haft uppgiften att utveckla föreningen. Den sistnämnda delen har det inte funnits tid till utan det har handlat om att rädda föreningen från konkurs. Vi har varit nära konkurs minst tio gånger, säger han.

Under den här tiden åkte Timrå ur dåvarande Elitserien, sparade in miljoner på spelartruppen och gick igenom en rekonstruktion.

Krisen har gjort honom till en pressad man.

– Jag visste vad jag klev in i. Vi var tolva i serien och konkursdugliga redan då. Jag såg det som en enorm utmaning att rädda föreningen jag levt med så länge. Den är viktig för så många människor.

Under onsdagen kallade Timrå IK till presskonferens. På förhand spekulerades i om det skulle handla om arenanamnet som fortfarande är till salu.

Men det blev en smärre bomb i stället: Nolander avgår.

– Nu när det står klart att föreningen överlever och kan satsa vidare känns det som rätt tid att gå. Den här föreningen vill till SHL inom några år och då måste intäkterna öka. För mig hade det handlat om att starta om mitt uppdrag, det behövs en annan energi för det och då är det bättre att någon annan gör det.

– I januari 2015 var vi bara dagar från konkurs. Vi har hankat oss fram månad för månad och nu är vi vid ett nytt läge.

Nolander får ett nytt uppdrag, inom SCA som logistikchef.

Timrå har påbörjat arbetet med en nyrekrytering men är än så länge bara i en fas att man tagit fram en profil på den personen man söker.

Nolander kommer sitta kvar på posten till sena hösten. Inget specifikt datum är satt då det ska nås en överenskommelse mellan Timrå IK och SCA om det.

– Ni trodde säkert att det här skulle handla om arenanamnet. Jag håller på med det för fullt och tanken är fortfarande att det ska bli klart i september.

Hur har du mått under tiden som klubbdirektör?

– Jag klev in i det här uppdraget med hjärtat. Det var knappast hjärnan som talade. Jag gick från ett fantastiskt jobb på SCA till en jätteutmaning, det är beviset för mig att min känsla för föreningen drivit mig. Vi har haft så många motgångar, Gång på gång har vi sprungit rakt in i en vägg när vi trott att vi varit på väg mot en lösning. Klart det påverkar mig. Men det som gör att man orkar... Det är bara att gå ut till den sportsliga verksamheten. De har sällan fått cred eftersom ekonomin varit i fokus. Det är något vi själva försatt oss i, men nu är vi äntligen på väg mot något annat.

Mer läsning