Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Mardrömsstarten som kan bli en drömstart för Timrå

/
  • Johan Mattsson i målet blir en nyckelspelare för Timrå i vinter.

Annons

Under torsdagskvällen sände vi live-tv i tre timmar inför premiären av Hockeyallsvenskan (här kan du se reprisen). Vi surrade med spelare, ledare och profiler och gick igenom samtliga lag i serien utifrån ett tabelltips. Enligt det tipset kommer toppen av tabellen bestå av:

1) Västerås

2) Björklöven

3) Leksand

4) BIK Karlskoga

De fyra lagen tippas alltså vara med i toppstriden den här säsongen, och det är just de fyra lagen som Timrå IK ställs emot under de fyra första omgångarna – snacka om en tuff start.

Nu spelar TIK visserligen de tre matcherna efter kvällens premiär mot Leksand på hemmais, men ändå. Det här är fyra lag som de allra flesta har med högt uppe i sina förhandstips och det är fyra lag som högst troligt kommer vara med och göra upp om placeringarna i toppen.

På papperet är det inget annat än en riktig mardrömsstart. Att komma in bra i en säsong är alltid viktigt och inledningen kan verkligen sätta prägel på resten av hockeyåret. Skulle Timrå åka på fyra raka smällar mot de förväntade topplagen så kommer det vara ångestladdat redan när de sätter sig i bussen för att åka till bortamötena med Almtuna och Pantern.

Å andra sidan brukar det ske skrällar under premiäromgångarna innan serien har satt sig, och kan TIK rycka åt sig en del poäng under de här fyra första omgångarna kan mardrömsstarten förvandlas till en drömstart.

Hur som helst så kan inledningen av serien vara av väldigt stor vikt för fortsättningen, för det är svårt att veta vart årets upplaga av Timrå IK står inför första nedsläpp. Det vet nog inte ens själva.

Några segrar under de första fighterna skulle kunna få det här laget att växa ordentligt.

Första utmaningen är Leksand på bortaplan i kväll och Leksands vd Kjell Kruse berättade på torsdagskvällen att man förväntar sig storpublik. Det blir en häftig premiärmatch och en perfekt start på säsongen i Hockeyallsvenskan.

När det gäller Timrås lag ser jag väldigt mycket fram emot att se unge Jonathan Dahlén få chansen. Nyförvärvet Sam Marklund tror jag mycket på och utan tvekan så får Johan Mattsson i målet en nyckelroll.

Hur han hanterar att vara uttalad förstemålvakt den här säsongen blir väldigt avgörande för hur högt Timrå IK når.

Mer läsning

Annons