Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lander: "Nyckeln är att jag tränade med Timrå"

/
  • Anton Lander har producerat under försäsongen med Edmonton. På torsdag inleds NHL-säsongen.

I en av de sista träningsmatcherna inför säsongen stod Anton Lander för ett hattrick, och han är samtidigt Edmonton Oilers bästa målskytt på försäsongen.
Inför NHL-premiären berättar han nu om att spela med supertalangen Connor McDavid, hur Timrå IK hjälpt honom att nå toppformen – och målsättningen med årets säsong.

Annons

Mot Arizona tidigare i veckan gjorde Timråprodukten Anton Lander tre mål när laget vann med 4–0.

Två av målen kom i powerplay – en spelform där Lander fått stort förtroende på försäsongen.

– Målen studsade in, men jag vet inte om jag var så nöjd med spelet överlag. Vid tekningarna var jag oduglig, och sedan skapade vi inte så mycket fem-mot-fem, säger Lander självkritiskt.

Däremot håller han med om att han fått en större roll under den här försäsongen än tidigare, och i månadsskiftet var Lander hela NHL:s främste målskytt på försäsongen.

– De har sagt att jag slåss om en plats i powerplay och att de tror på mig. Det var lite den mentaliteten jag gick in med och det känns skönt att vi lyckats vinna många matcher på försäsongen, det är något vi som grupp behöver, säger Anton Lander.

Han är Oilers främste målskytt på försäsongen med fem gjorda mål. En av förklaringarna hittar han hemma i Timrå.

– Jag tror nyckeln var att jag beslutade mig för att stanna hemma lite längre och köra på is med Timrå i somras, i stället för att åka över för tidigt hit. Det upplägget kommer jag nog fortsätta med, att åka lite senare och vara på is med ett lag och riktiga träningar, säger Lander.

Hans Edmonton spelar sista träningsmatchen mot Vancouver på lördagen och på torsdag inleds NHL-säsongen med bortamatch mot St. Louis Blues.

Centern från Medelpad tror på sitt Edmonton under nye headcoachen Todd McLellan, tidigare i San Jose.

– Mycket är nytt och det är ett väldigt intressant system som Todd försöker införa. Det är mycket smådetaljer som ingår i systemet, och han är väldigt noggrann med det, säger Lander.

– Det är ingen raketforsning, men när han berättar om de detaljerna så håller hela systemet ihop och man ser den röda tråden.

Är det någon spelare som har imponerat på dig under försäsongen?

– Ganska många, men man får ofta frågan om McDavid (Connor, gick som nummer ett i draften) och han är en fantastisk skridskoåkare och väldigt skicklig. Han kommer nog bara bli bättre och bättre och han har det där extra, det ska bli fantastiskt kul att följa honom.

Hur lyder er målsättning inför säsongen?

– Vi har inte riktigt pratat om det, men Oilers är vinnarkultur och mycket historia. Vi spelar för att vinna matcher och spela slutspel.

Mer läsning

Annons