Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Listan vecka 46

Annons
Taket lyfter
Kent Manderville. Bäst i match efter match och den karismatiske kanadensaren lyfter moralen i TIK flera snäpp på egen hand. Bara en sådan sak som att han försöker prata svenska. Inte många artistskattutlänningar som gör sig den mödan.

Stående ovationer
Leif Boork. Jobbade nära honom ett par gånger på Expressen förra säsongen. Inte bara ruskigt kunnig, utan också en härlig personlighet. Nu bänkar han välbetalda stjärnor och sågar domare med glimten i ögat. Fler Boorkar till Elitserien, tack.

Vågen går
Mikael Renberg. Cool, coolare, coolast Micke Renberg. Norrbottens hockeykung är tillbaka i kanonslag. Ge karl'n en biljett till Turin. Säg Legion of Doom och nackhåren reser sig på nordamerikanerna än i dag.

Jubel
Jihde/Wikegård. Arne och Ankan är på väg utför. I Hockeykväll är vi på väg att få ett nytt klassiskt radarpar. Så samspelta, så rappa i käften. När får vi se Peter och Niklas referera och kommentera en match tillsammans?

Applåder
Kenta Johansson. Håller inte alls med honom om att ryssdomaren i tisdags var dålig. Men Timråtränaren ska ha en klapp för att han alltid står för sin åsikt oavsett vad andra tycker.

Tvåminutaren
Poängproduktionen hos TIK-förvärv. 20 omgångar har gått. Åtta utespelande nyförvärv har stått för tio mål och 13 assist. Det är 0,5 mål per match och 0,65 assist per match. Vem kan vara nöjd med det?

Tiominutaren
Spelschemat. Luleå kommer att spela fem raka bortamatcher nu i november. Timrå spelar i dag sin tredje hemmamatch på fem dagar. Vi vill se bättre skärpa, och därmed större sportslig rättvisa, när spelprogrammet läggs nästa år.

Matchstraff
Leksand. Man ska inte sparka på den som redan ligger. Men vad håller man på med i den klassiska hockeyorten? Här måste fler huvuden rulla än Pirros.

Mer läsning

Annons