Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Listan vecka 48

Annons
Taket lyfter
Målet. Har ni missat Linköpings 4 1-mål mot Frölunda? I så fall, se till att surfa in på nätet och kolla in det. Ett klappklapp-spel som till och med skulle göra Fetisov Kasatonov Makarov Larionov Krutov avundsjuka. Fredrik Emwall sist på pucken.

Stående ovationer
Nicklas Bäckström. Han fyllde 18 för drygt en vecka sedan och är 22 år yngre än sin lagkapten Tommy Sjödin. Spelar ingen roll. Ångebördige Bäckström är Elitseriens härligaste forward.

Vågen går
Anton Strålman. Han är hälften så gammal som sin lagkompis Valeri Krykov. Spelar ingen roll. Timråbacken är Elitseriens härligaste back.

Jubel
Domardebatten. Det börjar bli aningen tjatigt, men den behövs ändå för att få ordning på liret. Problemet är: alla vill få till det, ingen verkar ha en lösning.

Applåder
Jonas Lindström. Killen som har mer hockeyn i sina ådror pappa Lars-Eje och farfar Eje om någon nu missat det än de flesta. Äntligen fick han chansen från start. Han spelade moget och enkelt. Killen är inte sämre än vissa som värvats till TIK.

Tvåminutaren
Filmningar. Det börjar likna italiensk fotboll, sa någon. Och i Gavlerinken i måndags fanns ett par spelare som utnyttjade den nya domarnivån, genom att ramla allt för enkelt. Vi vill inte ha \"moviestars\" inom hockeyn.

Tiominutaren
Sami Torkki. Inte för att vara färgad medelpading men vad håller han på med? Linköpings finländare måste vara Elitseriens fulaste spelare.

Matchstraff
Måltorkan. 2 1, 1 1, 2 2, 3 2. Nej, det är inte resultat från fotbollsallsvenskan utan hockeyns elitserie. Vad har hänt? Kan svenska lirarna inte hänga dit trissan längre?

Mer läsning

Annons