Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mötet som avgör Timrås framtid

I dag avgörs Timrås framtid som ishockeyklubb.
Då träffas nyckelaktörerna där en lösning kommer att presenteras. Misslyckas parterna är spelat över.
– Jag vill inte spekulera i något förrän vi sett vad de vill, säger Ewa Lindstrand, kommunalråd i Timrå.

Annons

Turerna har varit många när det gäller Timrå IK:s framtid som ishockeyklubb och försäljningen av Eon Arena. Under förra veckan såg det ut som att fastighetskungen Stig Svedberg skulle köpa arenan, men förhandlingarna med kommunen strandade.

Läs också: Timrås deadline – onsdagskväll är spelarna fria att byta klubb

I stället valde kommunen att bjuda 15 miljoner kronor för arenan under fredagen, men fick nobben under söndagskvällen.

– Anledningen är att föreningen skulle försättas i konkurs vid en sådan köpeskilling. Arbetet fortsätter med att hitta en hållbar lösning för föreningen, svarade klubben i ett pressmeddelande.

Nu fortsätter turerna.

Timrå IK, banken, det lokala näringslivet och kommunen kommer att träffas under dagen. Enligt uppgifter kommer en ny lösning då att presenteras.

– Jag har fått ett mail från Lars Nolander och att han vill träffas tillsammans med banken och näringslivet. Det kommer vi också att göra, men jag vet inte hur de tänker och jag vill inte spekulera i något före mötet, säger Ewa Lindstrand.

Bland annat kommer det att diskuteras om en höjning av kommunens bud till klubben.

– Jag hade politisk förankring på 15 miljoner. Om det kommer ett nytt bud, då måste vi ta det tillbaka politiken igen, säger hon.

TV: Pettersson jagas av SHL-klubbar.

Under kvällen har Socialdemokraternas och Vänsterpartiets fullmäktigegrupper ett extra möte där de kommer att ta ställning till den nya lösningen.

– Vi ska få information om läget och har det kommit något nytt bud så kommer det att förankras här, säger Jan-Christer Jonsson, ordförande i socialdemokraternas fullmäktigegrupp i Timrå.

Varken klubbdirektören Lars Nolander eller ordförande Tommy Andersson kunde nås för en kommentar utan klubben hänvisade till ett pressmeddelande på hemsidan. Det antydde att Timrå fortsätter att förhandla med kommunen:

– Självklart kommer vi att fortsätta prata med varandra för att hitta en lösning som blir bra för båda parter. Vi anser att den naturliga ägaren av en idrottsanläggning av denna storlek är kommunen. En konkurs för Timrå IK skulle ge oanade effekter för alla inblandade, säger Timrå IK:s klubbdirektör Lars Nolander.

Mer läsning

Annons