Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedsläpp - allt inför Rögle

Rögle BK-Timrå IK, Eon Arena, 19.00

Annons

Läget i laget

Backarna Tommy Stenqvist (ljumske) och Didrik Strömberg (sjuk) saknas. Tim Frölander som var med i truppen mot Mora, stannar hemma och spelar med J20.

Så spelar Timrå

Mika Norja (Adam Ohre).

Förstafemman: Mattias Nilsson, Robin Persson, – Anton Wedin, Andreé Hult, Andreas Molinder.

Andrafemman: Jens Westin, Andreas Borgman – Emil Pettersson, Daniel Öhrn, Oscar Johansson.

Tredjefemman: Jimmie Jansson, Filip Lander – Per Hallin, Jeremy Boyce, Johan Persson.

Fjärdekedjan: Ludvig Nilsson, Emil Berglund, John Westin.

Extraspelare: Rickard Sundlöf.

Tränarsnack

Gunnar Persson, Rögle: "Formationerna känns harmoniska och spännande. Vi har ett bra driv i offensiven och har skickliga backar både offensivt och defensivt samt två bra målvakter", säger Persson till klubbens hemsida. Han vet vad som blir viktigast mot Timrå: "Det är att gå ut och våga spela det spel vi har satt. Plus att vinna man mot man-situationerna på isen".

Roger Forsberg, Timrå: Rögle kommer gå ut våldsamt hårt på hemmaplan inför sin fantastiska publik i Ängelholm. Vi kommer att få spela grymt enkelt och försöka spela av första tio och sedan växa in i matchen."

Timrå ställer upp som mot Mora.

"Vi har funderat på några varianter, men jag tror att vi startar som vi gjorde mot Mora. Även om vi var missnöjda med resultatet fanns det fragment som var bra", säger Forsberg.

Motståndarprofilen

32) Jesper Jensen. Frölunda, Färjestad och HV71 hörde av sig när danske landslagsspelaren Jesper Jensen bestämde sig för att lämna Karlskorna, men han valde bort SHL för Rögle för att få speltid och en ledande, offensiv roll i laget.

Notera att...

... Rögles sportchef Anders Carlsson coachar laget mot Timrå då tränare Magnus Bogren fått ett virus på balansnerven. Bogren räknar med att missa Rögles tre första matcher.

... För Rögle är hemmamatchen mot Timrå lagets säsongspremiär.

... Även om Timrå vann senaste mötet med 5–0 är det ofta jämna matcher mellan lagen, som slutet nära varandra i tabellen förra säsongen, på plats sju (Rögle) och åtta (Timrå).

Mer läsning

Annons