Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedsläpp: Djurgården - Timrå

Annons
Djurgårdens IFTimrå IK
Globen, 19.00

Läget i lagen
Djurgården: Norske forwarden Espen Knutsen borta sedan länge med huvud- och nackbesvär. Tredjemålvakten Rolf Wanhainen och talangfulle forwarden Johannes Salmonsson har varit sjuka, men troligen finns de tillgängliga för spel.
Timrå: Alla utespelare tillgängliga, men stort frågetecken för målvakten Miikka Kiprusoff som inte tränade i går heller på grund av låg feber. Avgörs i dag om han kan spela. Tommi Rajamäki har tvingats sluta på grund av ryggproblem.

Tränarsnack
Djurgården: Det har kännts bra en längre tid, framför allt på träningarna. Det var riktigt kul att vi fick till det bra även i en rad matcher nu på slutet. Det är ett bra lag vi möter och deras tredjeplats i tabellen imponerar. Vi har ett par spelare som sticker ut lite extra och som har glöd och erfarenhet. Men trots allt allvar så skall vi i Djurgården visa att vi kan ha riktigt roligt på jobbet och att vi vill jobba länge till, säger Niklas Wikegård.
Timrå: Det ska bli kul att åka ner och försöka skaka dem. Det gäller att gilla läget och allt som vi gör nu är positivt. Det här är det alla letar efter som svensk hockeyspelare och det gäller att få ut all positiv energi och njuta av hockeyfesten, säger Kenta Johansson.

I skottsektorn
Målvakterna som vanligt i SM-slutspel.
José Theodore är en världsmålvakt, Miikka Kiprusoff likaså. Tvingas \"Kipper\" avstå kliver Kapanen in. Kapaciteten för att storspel finns där, men hur är det med matchformen?
Kapanen har bara spelat tre matcher i slutet av grundserien.

Notera att...
... Zäta är Timrås bäste poängplockare mot Djurgården. Tre mål och två assist på fyra matcher. Djurgårdens bäste mot TIK är Christian \"Fimpen\" Eklund med två mål och en assist på fyra fighter.
... Timrå kommer ha ett stort stöd i Globen. Cirka 200 supportrar åker från Medelpad plus att TIK08 kan bli ungefär lika många. Så räkna med att det kommer vara mycket rött och vitt på läktarna i kväll.

Så spelar TIK
(laget klart, frånsett målvakterna)
Målvakt: Miikka Kiprusoff (Kimmo Kapanen).
Första femman: Aki-Petteri Berg, Teemu Aalto Jonathan Hedström, Henrik Zetterberg, Fredrik Modin.
Andra femman: Kalle Koskinen, Pär Styf Kent Manderville, Valeri Krykov, Robert Carlsson.
Tredje femman: Sanny Lindström, Lars Jonsson Per Hallin, Yared Hagos, Niklas Nordgren.
Fjärde kedja: Christian Söderström, Kristian Gahn, Magnus Nilsson.
Extra backar: Johan Svedberg, Mats Hansson.

Statistiken
DIF-toppen (grundserien): 1) Nils Ekman, 18+27, 45 poäng, 2) Marcus Nilson, 17+22, 39 poäng, 3) Mariusz Czerkawski, 15+9, 24 poäng, 4) Daniel Tjärnqvist, 12+12, 24 poäng, 5) Daniel Rudslätt, 10+8, 18 poäng.
TIK-toppen (grundserien): 1) Henrik Zetterberg, 19+31, 50 poäng, 2) Niklas Nordgren, 19+17, 36 poäng, 3) Fredrik Modin, 12+24, 36 poäng, 4) Jonathan Hedström, 14+21, 35 poäng, 5) Teemu Aalto, 5+23, 28 poäng.

Övriga kvartsfinaler
ModoFärjestad
SödertäljeLinköping
LuleåFrölunda

Tipset
13.

Mer läsning

Annons