Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedsläpp,Timrå—Djurgården

Annons
Timrå IKDjurgårdens IF
E.ON Arena, 19.00
SM-kvartsfinal 4:7

Läget i lagen
Timrå: Tidigare magsjuke Christian Söderström tränade på is i går och finns med största sannolikhet med i laget i kväll. I övrigt alla tillgängliga för spel. Tommi Rajamäki tvingats sluta på grund av ryggproblem.
Djurgården: Långtidsskadade Espen Knutsen och avstängde Marcus Nilson saknas definitivt. Tidigare sjuke Kristofer Ottosson är ett frågetecken. Det avgörs i dag på morgonen om han flyger med till Midlanda.

Tränarsnack
Timrå: Minimera misstagen och vara effektiva i offensiven. Våga under kontroll. Det är våra nyckelord. Tre oerhört jämna och täta matcher har det varit så här långt i kvartsfinalserien. Inför match fyra känner vi stor revanschlusta. I förra hemmamatchen spelade vi inte i 60 minuter. Det ska och måste vi göra den här gången, säger Kenta Johansson.
Djurgården: Både Timrå och vi känner varandra rätt bra nu. Det som gäller nu är att spela sitt spel bättre än motståndarnas. De tre första matcherna har sett ungefär likadana ut och jag tror det blir samma matchbild igen, säger Johan Garpenlöv.

Så spelar TIK
Målvakt: Miikka Kiprusoff (Kimmo Kapanen).
Första femman: Aki-Petteri Berg, Teemu Aalto Jonathan Hedström, Henrik Zetterberg, Niklas Nordgren.
Andra femman: Sanny Lindström, Lars Jonsson Kent Manderville, Yared Hagos, Fredrik Modin.
Tredje femman: Kalle Koskinen, Pär Styf Per Hallin, Valeri Krykov, Robert Carlsson.
Fjärde kedjan: Magnus Nilsson, Kristian Gahn, Christian Söderström.
Extra backar: Johan Svedberg, Mats Hansson.

I skottsektorn
Nisse Ekman. Visserligen missad straff senast, men Djurgårdens lirare har varit het i kvartsfinalserien. Två mål och en assist och på ett härligt spelhumör långa stunder. En kille TIK måste lyckas kyla ner, för att det inte ska ta slut snart för Medelpadslaget.

Notera att...
... inget av lagen haft speciellt bra utdelning i power play. Timrå har spelat över 28 minuter i numerärt överläge, men bara gjort ett mål och har en procent på blygsamma 5,56. Djurgården är något bättre med två fullträffar och 10 procent på över 29 minuters PP-spel.
... det fortfarande finns biljetter kvar till kvällens match. 280 ståplatsbiljetter var fortfarande osålda i går eftermiddag.

Övriga kvartsfinaler
FrölundaLuleå
LinköpingSödertälje
FärjestadModo

Tipset
21.

Mer läsning

Annons