Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedsläpp: Timrå IK–BIK Karlskoga

Timrå tar emot BIK Karlskoga på hemmaplan under lördagen.
Här är det senaste inför den matchen.

Annons

Läget i laget

Endast Johan Johnsson saknas i Timrå, som dras med en axelskada. Positivt är att lagets poängbäste back, Nicolai Brynhisveen gör comeback efter att han missat förra matchen. Modolånen Peter Öberg och Albin Carlson är med igen.

– Förutom Nicolais återkomst är det samma spelare som senast, säger Timråtränaren Roger Forsberg.

Tränarsnack

– Stämningen i laget är god, men det har den varit lägen. Sedan är det klart att det är lättare att gå till jobbet med en seger i ryggen än med en förlust. Vi har inte tittat så mycket på BIK i år, men några videoklipp har vi. Men det är ett bra lag med bra forwards och en duktig målvakt i Joel Gistedt. De är, likt alla andra i allsvenskan, ett tufft motstånd sedan är några lag kanske tuffare än andra. Men vi spelade bra mot dem förra året, säger Roger Forsberg och fortsätter

– Vi måste spela tight försvarsspel och möta dem tidigt i pressen. Vi måste också få struktur i vårt powerplay, men det var inget vi tränade på utan vi hade i stället ett möte med powerplayspelarna och snackade igenom det.

Notera att

... BIK är effektivast i serien med sina 13 mål på 82 skott för en procent på 15,85. Timrå ligger tolva i effektivtetsligan på 7,37 procent.

... Timrås boxplay är sämst i serien på 63,64 procent. På elva boxplay har Timrå släppt in fyra mål. BIK har släppt in ett mål på lika många tillfällen.

Mer läsning

Annons