Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordisk landslagsduo klar för Timrå IK

Nyförvärv två och tre klara för Timrå IK: Landslagsmeriterade finländaren Janne Laakkonen, 23. Danske VM-centern Frans Nielsen, 21.

Annons
I måndags meddelade TIK att klubben skrivit ett tvåårskontrakt med talangfulle backen Anton Strålman, född 1986.
Det var det första nyförvärvet som presenterades och det är inte det enda som sportchef Kent Norberg och hans närmaste fått klart med.
Ytterligare två spelare, klart mer meriterade än Strålman, har gjort klart med spel i Timrå IK nästa säsong.
Orsaken till att ingen av värvningarna bekräftats och blivit officiella är att de båda nytillskotten fortfarande spelar.
Klubben fortsätter på det finska spåret med ytterforwarden Janne Laakkonen från HPK Hämeenlinna, medan man bryter ny mark med danske centern Frans Nielsen.
Presentation av Laakkonen:
Född 1982, beskrivs som en hårtjobbande och spelintelligent ytterforward. Från Kuopio, Kimmo Kapanens hemstad. Gick till HPK Hämeenlinna 2001. 9 mål och 23 assist för HPK i grundserien i vinter. Fanns med i det finska landslaget i såväl Baltica Cup som Karjala Cup förra säsongen.
Spelar just nu semifinal med HPK mot Jokerit i det finska slutspelet.
Presentation av Nielsen:
Född 1984, en spelskicklig center som är rätt rapp på rören. Kom till Malmö som 17-åring och gjorde elitseriedebut redan under den första vintern i Skåne. Tekningsprocent på runt 50 senaste två säsongerna. 8 mål och 7 assist i årets elitserie. Spelade VM för Danmark såväl 2003 som 2004.
Lirar just nu Kvalserien med Malmö, där Nielsen gjort 3 mål och 1 assist på sju matcher.
I och med dessa värvningar så har TIK 15 spelare klara för nästa säsong.
Räkna även med att backen Johan Svedberg inom kort förlänger sitt kontrakt. Fortsatt oklart när det gäller övriga som har kontrakt som går ut i april.

Fakta
Timrå IK:s trupp 2005/2006
Följande spelare är klara för nästa säsong:
Målvakter: Kimmo Kapanen, Jimmy Danielsson (kommer lånas ut).
Backar: Sanny Lindström, Mats Hansson, Pär Styf, Teemu Aalto, Anton Strålman (ny från Skövde).
Forwards: Christian Söderström, Robert Carlsson, Niklas Nordgren, Per Hallin, Kristian Gahn, Magnus Nilsson, Janne Laakkonen, Frans Nielsen.

Mer läsning

Annons