Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu agerar supportrarna: Läs Sundsvalls fans öppna brev

/

Sundsvall Hockey ligger sist i Hockeyallsvenskan.
Nu agerar supportrarna.
Med ett öppet brev, med en donation på 20 000 kronor och med en uppmaning till alla med Sundsvallshjärta.

Annons

Ett par timmar före nedsläpp borta mot Västerås valde Sundsvall Hockey supportrar att gå ut med sitt öppna brev.

Anledningen är det prekära tabelläget och oron som kommer med den.

– Vi känner en oro över att ingenting händer. Det här är en frustration som har växt. Andra föreningar som bör ha sämre ekonomi än oss agerar, men vi säger bara att det inte finns några spelare på marknaden, säger Sundsvall Fans talesman Conny Berglund.

Han fortsätter:

– Nu har man ju startat den här insamlingskampanjen och eftersom vi inte bara vill klaga så går vi in och skänker 20 000 kronor.

Här kan ni läsa fansens öppna brev i sin helhet:

"Stå upp för Sundsvall – Laget i Stan!

Det har väl knappast undgått någon att Sundsvall Hockey just nu lever väldigt farligt i HockeyAllsvenskan. Efter en tung start så kom vi i och med den första derbysegern mot Timrå igång rejält, och när vi sedan värvade Oscar och Victor Ahlström så blev laget helt plötsligt ett av de formstarkaste i serien.

Gapet upp till säker mark var dock stort, och när vi precis fått kontakt med lagen ovanför kvalstrecket så kom nästa bakslag.

Dels så lämnade bröderna Ahlström och dessutom drabbades Sundsvall av skador på flera offensiva nyckelspelare. Ett tag var var det så illa att vi fick flytta upp en back på topp och ändå bara kunde köra med tre kedjor.

Trots det här så höll vi ut ett tag till, främst tack vare att laget kämpade och slet, varje byte av varje match. Aldrig har vi varit stoltare över att hålla på Sundsvall Hockey än då.

Som supportrar så blev vi dock mer och mer orolig över hur länge det skulle kunna hålla. Detta då man föreningens sida inte gjorde några ansatser att ersätta vare sig bröderna Ahlström eller de skadade spelarna.

Tyvärr så besannades våra farhågor när de spelare som fortfarande fanns tillgängliga för spel till slut inte orkade köra på med samma energi hela matcherna. Här tycker vi att man från föreningens sida måste rannsaka sig själva, fråga sig vad som gick fel och se till att man är bättre förberedda nästa gång man hamnar i den här situationen.

Men, nog om det som varit. Glädjande nog så verkar man nu äntligen ha insett allvaret och börjat visa handlingskraft. Föreningen letar nu efter nyförvärv med spetskompetens och har därför förutom de pengar som redan finns avsatta för värvningar i budgeten även gått ut med en kampanj där man ber om hjälp från supportrar och sponsorer.

Sundsvall Fans ser det som självklart att vi ska sluta upp och hjälpa föreningen i ett sådant här läge, vi skänker därför 20 000 kr till insamlingen och uppmanar alla med Sundsvalls-hjärta att hjälpa till. 100, 10 000 eller 100 000 kr, ditt bidrag är viktigt!

Vi hoppas dessutom att så många som möjligt kommer till Sundsvall Energi Arena och Södra Stå till nästa hemmamatch. Söndag 27 december möter vi Almtuna, med just din hjälp så ska vi heja fram laget till tre poäng.

Stå upp för Sundsvall – vi syns på Södra Stå!"

//med vänliga hälsningar Styrelsen Sundsvall Fans

Mer läsning

Annons