Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Timrå IK i topp i ekonomi

3 126 000 kronor. Timrå IK gör rekordvinst — och tar plats bland de stora. — Vi känner att vi är mitt i tabellen, säger klubbdirektören Thomas Johansson.

Annons
Han menar naturligtvis inte det sportsliga, utan talar om ekonomi och organisation.
Timrå är inte längre den fattiga kusinen från landet.
Vi omsatte drygt 71 miljoner kronor säsongen 2004/2005 och jag tror att vi är femma i Elitserien med den siffran, säger Johansson.
Stordrakarna Frölunda och Färjestad är tresiffriga, Linköping är uppe i över 90 medan HV71 ligger på över 80 miljoner.
Vi kommer inte att kunna komma uppe i Frölunda och Färjestads nivå, men vinsten vi gör visar att vi kan tjäna pengar på verksamheten och vi har inte slagit i taket ännu, säger Thomas Johansson.
Omsättningen har ökat med drygt sju miljoner jämfört med säsongen innan.
Två miljoner av dessa är entréintäkter, reklam och kundarrangemang står för lika mycket, restaurangen står för 1,5 miljon och övrigt som kiosker och souvenirer bidrar också med 1,5 miljon.
En stor del av orsaken till att TIK växer varje år arenan E.ON Arena.
Den ekonomiska framgången med en vinst på över tre miljoner och numera ett eget kapital på 5,2 miljoner kronor tillskriver Johansson också många av de som berör, och berörs, av Timrå IK.
Utan personalen, de ideellt arbetande, publiken och sponsorerna skulle vi inte kunna ha elithockey, poängterar Johansson.
Trots den stora vinsten sitter inte Timrå IK inne med en massa pengar.
Det egna kapitalet tyder på att ekonomin är bra och i balans, men inte att vi har pengar i kassakistan. Alla pengar går till att amortera av lånen för arenan, säger Johansson.
Han tillägger:
Vi ska amortera av 20 miljoner på fem år. Det här var den första säsongen vi amorterade.
Timrå uppger att NHL-konflikten har kostat föreningen två miljoner kronor.
Vi har ökat publiksnittet med 300 personer. Vi har kalkylerat med att 200 av dessa har kommit genom NHL-konflikten, förklarar Johansson.

Mer läsning

Annons