Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan hela säsongen avgöras

/
  • Andreé Hult blev bänkad – sedan klev han in och blev målskytt direkt. Foto: OSKAR LUND

Annons

Efter segern mot Vita Hästen i tisdags är Timrå IK spelledigt fram till den 27 december då man ställs mot Södertälje på bortais – men jag räknar med att uppehållet inte ägnas allt för mycket åt julmat och ledighet utan snarare åt hårt jobb.

Timrå har efter uppehållet i tur och ordning Södertälje, Asplöven, Björklöven, Almtuna och Oskarshamn fram till den 8 januari. Oskarshamn och Asplöven ligger tre poäng före tabelljumbon Timrå, till Björklöven och Södertälje skiljer endast ytterligare en poäng.

Det är med andra ord otroligt viktiga matcher som väntar direkt efter vilan – då måste Timrå IK vara redo. Att komma väl förberedd in i den period av matcher som stundar efter jul kan bli helt och hållet avgörande för den här säsongen.

Mot Vita Hästen senast var det Modo-lånet Adam Reideborn som vaktade kassen och skulle Kent Norberg lyckas trolla fram en målvakt till efter jul vore det önskvärt. Mika Norja är i sina bästa stunder en riktigt bra målvakt i Hockeyallsvenskan, men han har varit för ojämn för att vakta målet i match efter match.

På backsidan har det också varit tunt den här säsongen när Tommy Stenqvist varit skadad och nyförvärven inte hållit den klass man hade hoppats.

Att Jimmie Jansson lämnade laget tror jag var bäst för alla inblandade, och nu skulle Timrå behöva hitta en ersättare. För tillfället har man endast fem hela backar under kontrakt och det räcker naturligtvis inte.

Hur väl sportchef Kent Norberg och resten av ledningen lyckas med värvningsarbetet just nu kommer betyda väldigt mycket för resten av säsongen. Alla är väl medvetna om Timrå IK:s ekonomiska situation och det går inte att förvänta sig någon spektakulär värvning. Däremot räknar jag med att det tillkommer spelare, inte minst nu när man lät Jansson gå.

Offensivt är det positivt att Andreé Hult verkar ha tagit petningen på bästa sätt. Efter att ha varit utanför truppen kom lagets tilltänkte förstecenter tillbaka och producerade direkt i vinstmatchen mot Vita Hästen. Det är precis den reaktionen man vill se från en stjärna som sett trött ut och inte lyckats producera.

Om Hult lyckas hitta formen kan han lyfta Timrå, för det finns mycket kvalitet i honom och han är en spelare som måste leda laget offensivt. Så långt den här säsongen har han inte presterat det man kan förvänta sig, men tillsammans med Emil Pettersson är han en av några få spelare med riktiga ”skills” som sticker ut offensivt och faktiskt kan avgöra matcher.

Det kommer behövas att han och flera andra kliver fram direkt efter jul, annars kan den här säsongen sluta riktigt illa för Timrå IK. Och med tanke på ekonomin vill jag inte ens tänka på vad det skulle kunna innebära för föreningen.

Mer läsning

Annons