Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ohre skrämde Timråpubliken rejält i segermatchen

Adam Ohre fick chansen mellan stolparna i Timrå.
Då blev det seger, men inte utan dramatik.
– Där blev jag orolig, säger Ohre.

Annons

Efter att Johan Mattsson fått förtroendet som Timrås målvakt i de två inledande omgångarna valde Roger Forsberg och Jens Öhman att ställa Adam Ohre i mål när topplaget Västerås kom på besök.

Då fick han en mardrömsstart när Jeremy Williams gjorde 1–0 till gästerna efter bara en och en halv minut.

– Det är så typiskt. Den tar först på Mattias Nilssons knä, sedan i Didrik Strömbergs mage innan jag bara är centimeter ifrån att ta den. Då blev jag less, säger han.

Efter det spelade Ohre upp sig och stod för ett par kvalificerade räddningar för att hålla Timrå kvar i matchen när Västerås tryckte på, framför allt i powerplay.

– De skapar rätt lite i första, det är i powerplay de har några skott. Likadant i andra. Då tycker jag att det var svettigare i den tredje, säger Ohre.

Och det var i den tredje perioden han fick publiken i Timrå Isstadion att sätta andan i halsen.

Västerås rensade pucken från egen zon i spel i numerärt underläge och Ohre skulle bara stoppa pucken. Då började den rulla och försvann in under Timråmålvakten och var på väg i mål när han la sig bakåt och lyckades parera.

– Jag var så fokuserad på att ta den utanför målet, sedan började den rulla och lurar mig. Där blev jag orolig och chockad själv. Det har aldrig hänt mig innan, säger han.

Något mål blev det inte den gången, och till slut kunde Timrå vinna med 3–2 efter förlängning.

En seger som var Ohres första i Timråtröjan, i alla fall när han fått starta en match.

– Jag hade någon straffseger förra säsongen, men det här är en skön känsla. Jag har ju vuxit upp med Timrå och suttit här och bitit på naglarna så det är jättekul, säger han.

Mer läsning

Annons