Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionen: "En svart dag för alla andra föreningar"

/

Kritiken är svidande vass från oppositionsrådet Tony Andersson (M) tillsammans med Folkpartiet och Kristdemokraterna.
– Det här slår hårt mot all annan föreningsverksamhet i kommunen, det är de som får betala det här, säger Tony Andersson.

Annons

En enig opposition ställer sig stark kritisk till arenaaffären.

– Det är ett teaterspel från första början, senast i januari sa klubben att de inte klarade av mer hyra än 2,5 miljoner. Nu kan de plötsligen betala fem miljoner, säger Tony Andersson.

TV: Nyckelpersonerna berättar om affären

Han ville se att marknaden köpt arenan och drivit den.

– Företag på marknaden håller på med affärer varje dag, de är proffs. Deras affärsidé går ut på att tjäna pengar på sina lokaler, det är inte Timrå IK eller kommunens affärsidé, säger Tony Andersson.

Han ser uppgörelsen som ett pappersspel och tror inte på Timrå IK:s förmåga att betala sin hyra.

– De får först 6,5 miljoner i föreningsbidrag, sen ska de betala tillbaka hyra på fem miljoner. Varför får de inte bara 1,5 miljoner direkt? Är det för att kunna skriva av hyran om Timrå IK inte har pengarna längre?

– De får 6,5 miljoner till underhållet av arenan, hade vi skött underhållet hade vi varit tvungna att bygga en ny verksamhet. En verksamhet Timrå IK redan har i hallen. Jag tror att Timrå IK kommer kunna betala hyran, säger kommunalrådet Ewa Lindstrand (S).

Läs mer: Klubbdirektören om affären "En glädjens dag"

Att Timrå IK ska kunna betala hyran är inte oppositionen lika säkra på.

– Har man de senaste 25 åren kommit med mössan i hand och bett om mer pengar tror inte jag att man kommer bryta den trenden, säger Tony Olsson.

Han ser många andra investeringar som Timrå kommun kunnat göra i stället för att köpa Eon arena.

– Vi hade kunnat bygga två ishallar, en till ny konstgräsplan och en bandyhall i stället. Då skulle vi ändå ha pengar över att betala underhåll med, säger Tony Andersson.

Mer läsning

Annons