Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordkrig inför derbyt – han pekas ut som största svinet: "Jag orkar inte"

/
  • Mathias Månsson bryr sig inte om Didrik Strömbergs kommentarer.

Enligt Didrik Strömberg är Mathias Månsson Hockeyallsvenskans mest överskattade spelare, det största svinet och den största retstickan.
Månssons replik?
– Jag orkar faktiskt inte lägga ned energi på vad han tycker om mig, det är bättre att han fokuserar på sin egen karriär, säger Sundsvalls-spelaren.

Annons

På lördag smäller det. Då är det dags för derby mellan Timrå IK och Sundsvall Hockey, säsongens första drabbning lagen emellan. Och det är ett möte mellan två lag som harvar i tabellen. Sundsvall är jumbo medan Timrå ligger på en tolfteplats inför derbyt. Varje poäng är därför, minst sagt, nödvändig för lagen. Dessutom skulle det sitta fint att slå ärkerivalen i säsongsinledningen.

Live-tv: Uppsnacket för derbyt ser du här

– Det blir roligt att spela derby. Det lär bli lite extra tryck, det är en lördagsmatch och det handlar om viktiga poäng. Vi vill alltid vinna derbyn, särskilt för fansen. Jag känner mycket för Sundsvall och de har alltid hjälpt mig, med träningsmöjligheter och allt möjligt. Det har aldrig varit några problem. Jag har ett förtroende för föreningen och jag vill ge tillbaka för vad de har gjort, säger Mathias Månsson.

Hur viktigt är det att vara bäst i stan?

– Det är väl alltid bra, men bara för att man vinner en match är man inte bäst. Det gäller att hamna på en bättre placering i tabellen. Då är man bäst i stan.

Mathias Månsson är en av Sundsvalls nyckelspelare och var en av nyckelspelarna när laget tog steget upp till HockeyAllsvenskan. Det finns däremot dem som tycker att 34-åringen är överskattad. Inte nog med det, Didrik Strömberg i Timrå tycker även att Månsson är seriens största retsticka och svin. Det avslöjade han i en enkät med Sportbladet inför säsongen.

– Han håller på med en massa fula knep, men kommer undan med det mesta. Han har haft en bra karriär, men passerat bäst före-datum, sa Strömberg bland annat om Månsson.

Kommentarer som Mathias Månsson inte kunde bry sig mindre om.

– Ja, jag vet inte. Folk får tycka vad de vill. Jag har väl spelat mot honom en gång så han kanske tyckte jag var en retsticka då. Hans kommentarer rör mig inte i ryggen. Alla har rätt till sin åsikt och jag är nöjd med min karriär so far. Jag krigar på och försöker leverera. Timrå kanske vill få i gång något snack nu, men jag har varit med för länge för att gå på den. Jag orkar faktiskt inte lägga ned energi på vad han tycker om mig, det är bättre att han fokuserar på sin egen karriär, säger Månsson som tycker att han lugnat sig med åren.

– Jag var hetsig när jag var yngre. Det ska jag inte sticka under stolen med. Jag var mer het. Man har inte råd att ta dumma utvisningar och det är helt andra regler nuförtiden. Man får knappt röra varandra framför målet.

Vad tycker du om det, att det är lite striktare nu?

– Det är bara ställa in sig i ledet. Det är domarna som sätter reglerna och det är bara att gilla läget. Jag får vara kylig i stället.

Förutom en skral poängskörd har både Timrå och Sundsvall haft svaga publiksiffror så här långt. Mathias Månsson hoppas att den trenden vänder på lördag när säsongens första Sundsvallsderby väntar.

– Det ska bli riktigt kul med derby. Ännu roligare om det kommer mycket folk också.

Live-tv: Se eftersnacket från spelargången här

Läs också:

TV: Fredagens livesändning kan du se här.

TV: Uppsnacket på lördag ser du här.

TV: Se eftersnacket på lördag här.

Känsloladdat derby – 16 spelare har representerat båda klubbarna

Krönika: Det här håller inte – det är för ihåligt i Timrå IK

Så laddar lagen om inför derbyt

Polisens beredskap inför derbyt

Profilerna berättar om det derbyslagsmålet

Fahlbergs fem derbyminnen

Ordkriget inför derbyt

Timrås klubbdirektör om bakslaget i försäljningen av arenanamnet

TV: Timråtränaren om vilka som saknas i derbyt – och vem som står i mål

Mer läsning

Annons