Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Periodrapportering: Modo–Timrå IK

/

Matchen avslutad. Timrå luggade storebror Modo efter straffläggning.

Annons

Första perioden

Första akten kan summeras som en typisk försäsongsmatch. Timrå var aningen mer passiva och lät Modo styra tillställningen. Dock hade ångermanlänningarna svårt att få till avsluten mot Mika Norja i Timrås mål.

– Lite slafsigt och det är inte riktigt bra. Det blir nog bättre i andra, sade Modoforwarden Gustav Possler i pausvilan.

Andrée Hult i Timrå var inte nöjd med sitt lags spel.

– Vi var en bit ifrån och de stängde ut oss på ett effektivt sätt. Vi står och kollar på, vi måste in i det och inte ha så mycket respekt, sade Hult.

Bästa chansen skapade Modo i slutet av perioden när Niklas Nordgren fick en passning över centrallinjen men fick inte till direktskottet. I Timrå hade Djurgårdslånet Erik Nyström ett bra läge men ett slag på klubban från Per-Åge Skröder stjälpte skottet.

Andra perioden

Om första perioden var slarvig och tempofattig så skruvades tempot upp betydligt i andra – dock var slarvigheten kvar. Efter knappa minuten spelad drog Timråbacken Andreas Borgman upp pucken i ett lysrör och matchen avbröts några minuter. Efter speluppehållet fick Timrå i gång sin forecheck och Anton Wedin snodde pucken av Modos Nichlas Torp. Han hittade Emil Berglund i slottet som passade tillbaka pucken till Wedin som tråcklade in ledningen. Men Modo kom tillbaka omgående när Christoffer Bengtsson rakade in ett direktskott efter passning av Albin Carlsson.

– Bra pass av Albin var bara att dra till direkt, sade Bengtsson.

Den sistnämnde gav sedan sitt Modo ledningen dryga minuten efter kvitteringen när han skickade in pucken efter en sargretur som hade ställt Norja.

– Ett konstigt mål, men skönt att få dit ledningen, sade Bengtsson om ledningen.

Per Hallin, Timrås kapten, tyckte laget hittade bättre spel ju längre perioden gick.

– Vi är inte riktigt nöjda, vi spelar bättre mot slutet. Vi spelar fast oss lite för mycket, sade kapten Hallin i pausvilan.

Tredje perioden

I tredje perioden lyckades Timrå kvittera Modos ledning efter tre minuter spelade. Johan Persson tog en backretur och skickade in pucken bakom en sprattlade Linus Ullmark. I slutet av perioden hade Modo chansen att återta ledningen när de fick ett två chanser i powerplay, men Norja och Timrå höll tätt. Matchen slutade oavgjort och gick direkt till straffar där Emil Berglund satte avgörande lågt i Ullströms vänsterhörn.

Modo–Timrå IK 2–3 (0–0, 2–1, 0–1) efter straffar

Andra perioden: 0–1 (2.02) Anton Wedin (Emil Berglund), 1–1 (3.27) Christopher Bengtsson (Albin Carlsson), 2–1 (4.43) Albin Carlsson.

Tredje perioden: 2–2 (3.22) Johan Persson.

Avgörande straff: Emil Berglund.

Utvisningar, Modo: 2x2. TIK: 5x2.

Skott: 20–17 (9–4, 11–13).

Modos laguppställning:

Målvakter

Ullmark (Reideborn)

Förstafemman

Carlson-Lehtivuori

Skröder-Påhlsson-Nordgren

Andrafemman

Persson-Roche

Ritola-Hari-Possler

Tredjefemman

Torp-Hedman

Kempe-Nättinen-Önerud

Fjärdefemman

Norberg-Öhman

Öberg-Bengtsson-Olofsson

Timrås laguppställning:

Målvakter

Norja (Lantz)

Förstafemman

Strömberg-Nilsson

Hallin-Hult-Wedin

Andrafemman

Borgman-Persson

Pettersson-Öhrn-Nyström

Tredjefemman

Brändström-Westin

Martin Mellberg-Boyce-Persson

Fjärdekedjan

Lander

Nilsson-Berglund-Westin

Mer läsning

Annons