Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängkungen Krykov

Två raka semifinalplatser. Nu vill Timrås IK:s poängkung i slutspelet under 2000-talet, Valeri Krykov, gärna gå ännu längre.

Annons
Jag tror att Krykov är en spelare som kommer att lyfta sig till slutspelet, menar TIK-tränaren Kenta Johansson.
Själv är Valeri som vanligt en försiktig general. Parollen en match i taget är något som han gärna tar till i snacket, men den finske veterancentern skiner upp lite då han får veta att han är Timrås bäste poängplockare i slutspelssammanhang under 2000-talet.
Den här säsongen har dock hittills inte varit lika bra för min del som de två första. Men jag kanske har spelat lite bättre på slutet.
Inför sista seriematchen mot Modo hemma på tisdag ligger Krykov åtta i TIK:s interna poängliga med 20 pinnar (7 mål+13 assist). Men kanske lossnar det rejält i slutspelet istället.
Zäta står i en klass för sig själv på centersidan i vårt lag. Sedan tycker jag det är ganska jämnt mellan Hagos, Gahn och Krykov, säger Kenta Johansson och fortsätter:
Konkurrensen i laget är förstås hårdare den här vintern med alla NHL-proffs. Det påverkar också Valeri och han får exempelvis inte lika mycket speltid i power play.
Förra säsongen skrapade Krykov ihop sju poäng (2+5) i slutspelsmatcherna mot Linköping (kvarten) och Färjestad (semi). Vintern 2002-2003 blev det 6 poäng (3+3) mot Luleå (kvarten) och Frölunda (semi). På sammanlagt 13 poäng toppar han slutspelsligan i TIK med tre pinnar före Niklas Nordgren. Målkung i slutspelsserierna är Markus Åkerblom, som skottade in hela sex fullträffar 2002-2003.
Jag skulle tror att det kan bli andra namn som är högt upp i poängligan i årets slutspel. Men jag tänker inte spekulera i vilka, påpekar Kenta Johansson.
Några namn får man inte heller av Krykov.
För mig spelar det ingen roll vilka som gör målen eller assisterar, huvudsaken är att det går bra för laget.
Kloka ord. Men det är väl inte otänkbart att en viss Zäta kommer att hålla sig långt framme poängmässigt.
Det är väldigt roligt att får spela tillsammans med stjärnor som Zäta Modin och Kiprusoff. De är ju riktigt duktiga och bra killar även vid sidan av isen, säger Krykov, som kanske gör sin sista säsong i Timråtröjan.
Kontraktet går ut efter den här säsongen och jag vet kanske redan nu hur det blir. Men det väljer jag att prata om när vi slutfört slutspelet.
Räkna med att de 13 slutspelspoängen utökas med flera till.

Mer läsning

Annons