Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen i beredskap inför derbyt: "Historiskt sett trevliga klackar"

/

Det är första gången som Timrå och Sundsvall möts i ett seriederby sedan 2000. Det är upplagt för hårda tag, men från polisens sida finns ingen oro för att det ska bli stökigare än vanligt.

Annons

– Den är uppmärksammad av oss. Vi har tagit upp det som en möjlig match med vissa mindre ordningsstörningar. Vi har inte gjort någon omfattande riskanalys. Det är en förhöjd risk, men inte alls som vid högriskmatcher i fotboll exempelvis, säger Josef Wiklund, områdeschef, Sundsvall/Timrå.

Antalet ordningsvakter och matchvärdar kommer att vara fler än vanligt och polisen räknar med att det kan bli högljutt, men enligt yttre befäl Niklas Modig bedöms risken för våldsamheter vara liten.

– Vi ser fram emot den här matchen med tillförsikt. Det finns inga uppgifter om att något ska hända. Historiskt sett är det lugna och trevliga klackar och många familjer. Sen skriks det ju lite extra mellan klackarna för att det är derby, säger han.

Det som kan ställa till problem är alkoholen. Det är lördag och den generella berusningsnivån är högre, men även där säger Niklas Modig att läget är under kontroll.

– Vi har haft lite problem med enskilda individer som är extra stora i truten men det är inga stora grupperingar så vi bedömer inte att det finns någon risk för gängbildning eller upplopp.

Vid tidigare matcher med AIK, Björklöven och Modo har föraningarna varit desamma som inför Timrå – Sundsvall men enligt Niklas Modig har även det flutit på bra och polisen kommer att finnas nära till hands. Polisen har tät kontakt med klubbarna och deras organisationer. Det finns ett, som Modig beskriver det, bra samarbete med ordningsvakterna och även med supporterklubbarna.

– Får vi minsta signal om att något är på gång lagar vi efter läge och höjer bemanningen.

Mer läsning

Annons