Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir Timrå IK:s och Sundsvalls Hockeys försäsonger

/
  • Sundsvall Hockey och Timrå IK möts både på försäsongen och i Hockeyallsvenskan kommande säsong.

Planeringen inför kommande hockeysäsong är i full gång.
Både Sundsvall Hockey och Timrå IK har i stort sett spikat sina försäsonger – och nu är det klart hur årets upplaga av SCA-cupen ser ut.
– Det blir slaget om Västernorrland, säger Roger Magnusson, marknadsansvarig i Sundsvall Hockey.

Annons

Första veckan i september avgörs SCA-cupen i Sundsvall Energi Arena och det är nu klart vilka lag som kommer att delta.

– Det blir samma lag som i fjol med Sundsvall, Timrå och Modo. Men upplägget med speldagarna blir lite nytt med matcher fredag, lördag och söndag, säger Roger Magnusson, marknadsansvarig i Sundsvall Hockey.

Sundsvall och Modo kommer att mötas fredag den fjärde september. Sedan spelas derbyt mellan Sundsvall och Timrå på lördagen och till sist Modo mot Timrå på söndagen, alla matcher avgörs i Sundsvall Energi Arena.

Planen var att även Leksand skulle vara med i turneringen.

– Det var mer eller mindre klart att Leksand skulle komma, men sedan förändrades det när spelschemat kom och det stod klart att Hockeyallsvenskan börjar så tidigt. Tanken var att ha fyra lag med, men varken vi eller Leksand var så sugna på att spela tre matcher på tre dagar kort innan serien. Därför valde vi att köra på tre lag igen, säger Roger Magnusson.

Sundsvall Hockeys klubbchef Magnus Sjödin:

– Det är en jätteviktig cup för oss och den har en lång historia. Den betyder mycket för föreningen och dessutom är den ett bra avstamp för vårt A-lag som får bra motstånd nära seriepremiären.

Även för Timrå IK är SCA-cupen en viktig del av förberedelserna inför säsongen.

– För vår del är det bra matcher, både Sundsvall och Modo är bra motstånd, säger tränaren Roger Forsberg.

Hans Timrå har i princip spikat försäsongen. Den första träningsmatchen mot Modo (den sjunde augusti) är fortfarande preliminär, men i övrigt är schemat klart (se faktaruta).

– För vår del känns det bra. Det är alltid lite svårt att få rytm i försäsongen för alla lag åker åt olika håll. Men vi känner oss nöjda och vill ha åtta matcher, då får vi några matcher på oss att titta på några av våra juniorer också. Modomatchen är inte helt spikad, men blir den inte av försöker vi få till ett annat motstånd det datumet, säger Roger Forsberg.

Sundsvall Hockey har fyra träningsmatcher plus SCA-cupen inplanerade och siktar på att lägga in en eller två träningsmatcher till innan seriestarten.

Mer läsning

Annons