Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ersätter Timrå IK klubbdirektören

/

Lars Nolander gör sin sista vecka som klubbdirektör, nu har föreningen bestämt hur man ska ersätta honom.
Rollen som klubbdirektör försvinner helt – i stället ska man anställa en marknadschef.
– Vi måste lägga resurser på rätt ställe, säger ordföranden Lars Backlund.

Annons

Timrå IK:s klubbdirektör Lars Nolander slutar sin anställning i slutet av den här månaden, men lämnar kontoret redan på fredag då han ska plocka ut en del semester.

Se också: Timrå IK:s klubbdirektör om bakslaget

Det innebär att Timrå IK inom kort står helt utan klubbdirektör. Nu berättar föreningens ordförande Lars Backlund hur man ska ersätta Nolander.

– Vi jobbar på att anställa en marknadschef, vi kommer inte att tillsätta en ny klubbdirektör utan omfördela ansvarsområden inom föreningen. Vi kommer inte att ha den funktionen, men vi kommer att fördela ut delar som Lars ansvarat för nu, säger Timrås ordförande och fortsätter:

– Klart att det kommer bli ett tapp när Lars försvinner. Vi får bland annat hjälpas åt att stötta marknad tills den nya personen är på plats, och i januari hoppas vi ha en marknadschef.

Varför väljer ni att ta bort klubbdirektörsrollen?

– Vi måste se över organisationen vi har i dag och måste lägga pengar, kraft och resurser på rätt ställe. Vi har en plan, men den vill jag ta med personalen först.

Under tisdagen kommer Timrå IK att ha ett informationsmöte för personalen där man berättar mer om den nya organisationen.

– Det är klart att vi kommer sakna Lars på en massa områden, men vi är förberedda och har en plan, säger Lars Backlund.

Lars Nolander själv:

– När jag sa att jag skulle sluta så jag till Lasse att de borde söka en marknadsperson, det måste vara ett enormt fokus på försäljning och arrangemang. Sedan har styrelsen kommit fram till det och det känns helt rätt.

– Det är viktigt att den här personen först och främst får jobba med de bitarna, sedan kommer det ju säkert bli så att man även får jobba med andra delar också.

Läs mer: Sist i serien – så ska de vända trenden

Mer läsning

Annons