Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så går det för Sundsvall Hockey

/

Sundsvall Hockey gästar Pantern i kvalserien till Hockeyallsvenskan.
Vi uppdaterar period för period.

Annons

Första perioden:

Pantern var det klart bättre laget i den första perioden hemma mot Sundsvall Hockey, men fem minuter in i perioden fick Sundsvall tryck på hemmalaget som inte fick försvarsspelet att stämma i den sekvensen. Christoffer Persson hade bland annat en bra chans efter framspelning från Jonathan Hedström.

Efter 8.50 åkte Johan Svedberg sedan på en utvisning och Pantern fick chansen i numerärt överläge.

Hemmalaget skapade ett par chanser men lyckades inte spräcka nollan.

Efter 15.25 åkte bortalaget på ännu en utvisning då Matthias Sundberg fick sätta sig på botbänken. Den gången skapade inte Pantern lika många chanser, däremot var Mathias Månsson igenom vid ett tillfälle utan att sätta dit pucken.

Kort efter att Sundsvall klarat av det boxplay-spelet drabbades man av ännu en utvisning då Fredrik Mannström tvingades ta en trippingutvisning då en Panternspelare var på väg igenom.

Sundsvall var i det här läget illa ute, men Magnus Åkerlund stod för flera bra aktioner i bortamålet och Sundsvall kunde därmed hålla 0–0 efter en spelad period.

Hemmalaget vann skotten med förkrossande 14–3.

Andra perioden:

Sundsvall fortsatte dra på sig utvisningar i andra perioden när Christoffer Kjaergaard åket ut 2.20 in i perioden. Sundsvall klarade ännu ett boxplay och efter 4.29 fick bortalaget för första gången chansen att spela i numerärt överläge.

Gästerna skapade ett par bra lägen men utan att få någon utdelning.

I övrigt hade Sundsvall Hockey svårt att skapa heta chanser och i stället var det Pantern som kom till betydligt fler avslut och var det bättre laget.

Magnus Åkerlund var däremot fortsatt riktigt bra i Sundsvallsmålet och såg till att ställningen var 0–0 inför sista perioden.

Skottstatistiken i andra perioden blev 17–5 till Pantern.

Tredje perioden:

6.29 in i den tredje perioden tog Pantern ledningen genom Kalle Östman, framspelad av Carl-Johan Sjögren.

Kort därefter drog sedan Mats Hansson på sig en utvisning för tripping, men återigen klarade Sundsvall av spelet i boxplay.

Efter 10.27 var det sedan dags för Sundsvalls andra powerplay i matchen.

11.54 kom sedan ännu en utvisning på hemmalaget som hade för många spelare på isen – men i stället för ett Sundsvallsmål kontrade hemmalaget in 2–0 i spel fem mot tre.

Pantern kom två-mot-en och Oliver Widding-Persson bombade in tvåan bakom Magnus Åkerlund.

Reduceringen kom sedan när Sebastian Owuya efter 14.07 stänkte in 2–1 kort efter att powerplay-spelet var över. Framspelningen stod Viktor Hertzberg och Simon Lövgren för.

Sundsvall jagade sedan en kvittering och tog timeout med två minuter och 25 sekunder kvar att spela.

Med knappt två minuter kvar att spela plockade Sundsvall ut målvakten Magnus Åkerlund – men det gav inget resultat och Pantern vann med 2–1.

Skottstatistiken i sista perioden blev 11–7 och totalt 42–15.

Mer läsning

Annons