Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så stor blir Sundsvall Hockeys spelarbudget

/

Sundsvall Hockey har tagit steget från division I till Hockeyallsvenskan.
Nu höjer föreningen budgeten kring A-laget.
– Totalt har vi ökat ganska mycket, säger klubbchefen Magnus Sjödin.

Annons

Vi har tidigare berättat att Timrå IK krymper sin spelarbudget med 1,5 miljoner kronor från de kring 8,5 miljoner som det handlade om förra säsongen.

Nykomlingen Sundsvall Hockey ökar samtidigt sin budget när det gäller spelarlöner.

– Spelarbudgeten ligger på kring fem miljoner kronor. Vi har ökat med kring 1,5-2 miljoner, säger klubbchefen Magnus Sjödin.

– Fem miljoner är till spelarlöner, sedan tillkommer ju resor och sådana saker och totalt landar vi på kring 10,5 miljoner för A-laget där spelarlöner alltså är fem, fortsätter han.

Hela föreningens omsättning beräknas till 18-19 miljoner.

– Spelarbudgeten för A-laget tror jag är ganska låg jämfört med andra lag, men vi vill inte riskera något och göra av med pengar vi inte har. Vi vill stå med båda fötterna på jorden, säger Sjödin.

Det står samtidigt klart att föreningen investerar i en ny mediekub till kommande säsong. Dessutom kommer souvenirshopen att flyttas ut i foajén och man satsar på fler försäljningsställen i arenan. Två nya LED-skärmar för reklam kommer även att installeras vid utvisningsbåsen.

Däremot kommer man inte att hinna bygga nya loger eller en ny läktare på ena kortsidan, något som tidigare funnits med som ett drömscenario.

– Det blir två arbetshypoteser till nästa säsong i stället, säger Magnus Sjödin.

Mer läsning

Annons