Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SHL-meriterad forward till Timrå IK

/

Timrå IK förstärker laget med en SHL-meriterad forward.
Erik Lindhagen ansluter till truppen och kontraktet gäller tills vidare.
– En spelare med stor erfarenhet, säger Timråtränaren Roger Forsberg om nyförvärvet som debuterar mot AIK.

Annons

På tisdagsträningen informerade Timråtränaren Roger Forsberg spelarna om att forwarden Erik Lindhagen är klar för klubben.

– En spelare som har stor erfarenhet av högstaligan i Sverige och som gjort många matcher i SHL. Han gjorde en bra säsong i Södertälje ifjol och siktade på utlandet i år. Jag vet att flera allsvenska klubbar jagat honom men han valde Timrå, säger Forsberg efter träningen.

Erik Lindhagen, 28, har Linköping som moderklubb och har spelat där under större delen av sin karriär. Ifjol representerade han Södertälje, och så långt den här säsongen har han tränat med Linköpings J20-lag.

Tidigare under säsongen har Timrå IK meddelat att det inte finns några extra pengar för att bredda truppen under vintern. Men med Alexander Lindgren sjukskriven öppnades möjligheten.

– Det gör att den här värvningen inte kostar något extra för klubben under de första veckorna. Vi har ju hela tiden sagt att vi ska hålla ögonen öppna för möjligheten att bredda truppen med lån eller en värvning och nu har Modo och flera andra SHL-lag skadeproblem så då blev det här en bra lösning, säger Roger Forsberg.

Läs också: Nyförvärvet: "Kan stanna hela säsongen"

Det är ännu oklart hur länge Alexander Lindgren blir borta, men han missar garanterat matchen mot AIK och derbyt mot Sundsvall Hockey på lördag. Mot Tingsryd fick han en smäll mot huvudet och centern har tidigare haft problem med hjärnskakningar.

– Jag hade två kraftiga förra säsongen, det gör att man är lite mer noggrann. Det här är ingen fara eller något att vara orolig över. Det är mer en försiktighetsåtgärd, säger han själv.

Roger Forsberg igen:

– Det är tråkigt för Alexander att han missar matcher. Därför var det extra viktigt att vi hitta en spelare som kunde komma in och ersätta honom just nu, säger Timråtränaren.

Erik Lindagen kommer vara med under isvärmningen i Timrå Isstadion på onsdagen och sedan åka med laget till Stockholm för att debutera mot AIK.

Mer läsning

Annons