Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutsignal: Timrå - Luleå

Annons
Perioderna

Period 1:

En svag inledning utan vassare chanser. Efter tio minuter höjde TIK tempot och Magnus Nilsson hade Timrås första skapliga chans med fem minuter kvar. Luleå hade bara en riktig farlighet. Men stället svepte Robert Carlsson in ledningsmålet efter snyggt förarbete av Christian Söderström som gick runt kassen och passade bakom ryggen, rätt in framför mål.


Period 2:

Här var det Timrå för hela slanten. Förutom ett par minuter tidigt i powerplay då Luleå exploderade offensivt och skickade ett jätteskott i stolpen och hade ett sololäge med skott utanför. Men Timrå hade högre fart och snabbare puckbehandling och det ledde till gott om chanser. Dock inga mål.


Period 3: TIK-överläge återigen. Pär Styf utökade till 2-0 mycket rättvist vid 11.35, även om det var med hjälp av en Luleåspelare. Det stenhårda skottet utifrån styrdes rakt upp i krysset förbi en chanslös Tero Leinonen. Luleå tog ut målvakten, men skapade inte mer för det.

   
 Det tog sex år...

... att sätta ihop Timrås lagkapten Robert Carlsson tillsammans med Christian Söderström. Ett genidrag visade det sig sedan. Det var nämligen de som drog igång hela laget i den andra perioden, svarade för första målet och sen var matchen i hamn.

 

Smärtande mål

Pär Styf svarade för matchens behållning då hans skott styrdes rakt upp i krysset. 2-0 blev det, men han fick även en rejäl smäll sekunden efter.

- Precis efter skottet fick jag en tackling bakifrån och jag gjorde illa bröstmuskeln. Det gör rejält ont så nu ska jag åka och röntga för att se så att det inte är några skelettskador. Men det är säkert bara en sträckning...

Citatet
- Vi var tandlösa i tredje perioden.

Luleås assisterande tränare Jens Hellgren summerade bortalagsinsatsen rätt så bra.

 

Betygen
Målvakt:
Mika Oksa  3
Första femman:
Teemu Aalto (b)          3
Kalle Koskinen (b)       2
Per Hallin (f)                3
Valeri Krykov (c)         2
Kent Manderville (f)     4
Andra femman:
Pär Styf (b)                 3
Calle Johansson (b)     2
Mattias Wennerberg (f) 2
Fredrik Warg (c) 2
Peter Regin (f) 2
Tredje femman:
Anton Strålman (b) 2
Sanny Lindström (b)    2
Magnus Nilsson (f) 4
Frans Nielsen (c) 3
Magnus Nilsson (f)
Fjärde kedja:
Christian Söderström (f)                3
Kristian Gahn (c) 2
Robert Carlsson (f)      4
Avbytare:
Johan Asplund (mv) X
Johan Svedberg (b) X
Mats Hansson (b) X

Mer läsning

Annons