Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutsignal: Timrå– Mora 1-3

Annons
Första perioden
En avvaktande start där lagen fortfarande verkade njuta av uppehållet. När Timrå ökade tempot orkade inte Mora hänga med och dalkarlarna drog på sig den ena utvisningen efter den andra. Men Timrås powerplay var alldeles för slött. I slutet kom i stället smällen, 0 1 när Kalle Koskinen satt utvisad.

Andra perioden
Mora hade utvisningarna i första Timrå i andra. De tre första klarade de rödvita, men sen rasade det. Mikael Simons soloräd fram till 2 0 var skön revansch för den förre Timråspelaren, men pinsamt för Timrå som stod helt stilla. Två minuter senare kom också 3 0, och Timrå buades ut av publiken.

Tredje perioden
Spel fem mot tre igen, då kom äntligen utdelningen. Robert Carlsson vem annan styrde in 1 3-pucken och gav Timrå hopp. Hemmaspelarna höjde sig också, men inte tillräckligt för att knäcka Vehanen och komma riktigt nära kvittering. Mandervilles jätteläge med åtta minuter kvar mirakelräddades i stället av nämnde finländare.

Citatet
\"Visa hjärta\"
Publiken buade ut Timrå och ropade på ryggrad och karaktär efter 0-3-målet. DET var OTROLIGT länge sedan vi hörde i isladan.

Bedrövligt boxplay
En puck som aldrig rensades bort. En Simons som fick åka helt fritt igenom TIK-boxen. Två mål för Mora i powerplay var två mål för mycket.

Rysk touch på domarnivån
Alexander Polyakov, 41-årig sportsmanager från Moskva, skötte rättsskipningen. Han tog mycket utvisningar, men det var knappast de interference-, haknings- och fasthållningsutvisningarna som efterfrågats.

Betygen
Målvakt
Mika Oksa2
Första femman
Teemu Aalto (b)2
Kalle Koskinen (b)2
Blake Sloan (f)1
Valeri Krykov (f)2
Kent Manderville (f)2
Andra femman
Pär Styf (b)3
Johan Svedberg (b)2
Peter Regin (f)1
Frans Nielsen (f)1
Magnus Nilsson (f)1
Tredje femman
Anton Strålman (b)1
Sanny Lindström (b)1
Christian Söderström (f)3
Kristian Gahn (f)3
Robert Carlsson (f)4
Fjärde kejdan
Peter Ström (f)2
Fredrik Warg (f)3
Mattias Wennerberg (f)1
Avbytare
Jonas Lindström (b)-
Carl-Johan Johansson (b)3
Betygsättare: Henning Johannesson, Roland Engström.

Mer läsning

Annons