Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spänd väntan för Timrå IK: "Ansträngt läge"

/

Fortfarande skulder hos kronofogden och snart lönehelg.
Timrå IK går en kamp mot klockan – igen.
På onsdagen väntas kommunen ge besked om de intensiva förhandlingarna kring försäljningen av Eon Arena.
– Det är ett ansträngt läge, säger ordförande Tommy Andersson.

Annons

Tommy Andersson har själv suttit med vid den senaste tidens intensivare och mer konkreta diskussioner kring försäljningen av Eon Arena.

Som vi berättade under tisdagen är koncernen Arvid Svensson AB huvudspåret just nu, men inga nya möten var inplanerade under veckan när vi når Timrå IK:s ordförande på tisdagsförmiddagen.

– Vi jobbar på var sin kant för att hitta en gemensam nämnare. Det handlar både om det politiska spelet och fastighetsköparen. Det finns inte så mycket mer att jobba med för Timrå IK mer än att vi framför våra synpunkter när det gäller olika lösningar, säger Tommy Andersson och fortsätter:

– Jag är försiktigt optimistisk att det ska lösa sig inom den närmsta tiden så att vi kan enas om ett uttalande med en gemensam helhetsbild.

Hockeyföreningen har fortfarande en skatteskuld, 759 281 kronor, hos kronofogden. Samtidigt närmar sig april månad sitt slut och bland annat ska spelarna få sina sista löner för säsongen.

Kan ni betala löner på fredag?

– Det hoppas och tror vi, säger Tommy Andersson.

Hänger det på att arena-affären blir klar?

– Det har koppling, helt klart. Som helhet finns det en koppling till tid, men vi kan inte säga att om vi inte har pengar på torsdag så händer det eller det. Det är tufft att få ihop det, men vi har lyckats förut och vi tror förstås att vi kommer göra det igen.

Sedan den akuta krisen i vintras har klubben varit i ett pressat ekonomiskt läge i väntan på att försäljningen av arenan ska bli klar.

En månad blev två som snart har blivit tre.

– Jag har varit orolig för Timrå IK:s situation och överlevnad en längre tid, men vi ska se till att vi klara löner och annat den här månaden också, säger Tommy Andersson.

Om det inte blir något med ert huvudspår, finns det en risk för konkurs igen?

– Att Timrå IK ska gå i konkurs tänker inte jag på. Det är ett ansträngt läge, det är inget att hymla om för man skakar inte fram pengar hur som helst och köpeskillingen i arenaaffären är viktig. Men att vi inte skulle kunna fortsätta som förening har jag svårt att se. I vår världsbild kommer vi till en lösning.

Han tillägger:

– Vi har en arena och det finns fortfarande intresserade köpare. Det handlar bara om olika upplägg. Jag är försiktigt optimistisk, som jag sagt tidigare.

Mer läsning

Annons