Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ST:s sportchef: Krisen närmar sig – och det kan gå snabbt

Annons
Det finns skott.
Och så finns det skott.
Fredrik Warg avlossade den första Timråprojektilen mot Modos Karol Krizan efter 2.42.
Innan det hela var över hade Rödvitt noterats för hela 36 skott mot Modokassen, där den 25-årige slovaken demonstrerade vad som behövs för att vinna ett åtminstone halvhett elitseriederby.
36 avslut mot mål och Krizan, som alltså tog och motade allt med en kombination av tur och stor skicklighet.
I Timrålägret finns det nog en och annan som frestas att ta ordet otur i sin mun.
Det snacket håller dock inte alls.
Och det visste vi väl i och för sig redan, att de individuella färdigheterna inte riktigt räcker för att kunna målkalasa. Men nu är krisen ett faktum.
26 poäng efter 22 omgångar, minus 13 i målskillnad och endast 42 mål framåt är siffror som i alla fall gör mig oroad.
Inte för att sjundeplatsen och positionen ovanför slutspelsstrecket ska bytas ut mot en trist tillvaro på platserna nio eller tio, utan för att det innan det är färdigt ska sluta i Kvalserien framåt vårvintern.
Jag har inte velat eller tyckt det varit läge för att ta upp detta hemska ämne tidigare.
Men när vi närmar oss halvtid i 50-matchersmaran känns det dessvärre nödvändigt.
För nu går det snabbt.
Tre poängs utdelning på förra veckans trippel i hemmamatcher var för dåligt, egentligen.
Den här veckan bör inbringa fler pinnar, egentligen.
Två chanser kvar.
Modo hemma i morgon. Och Luleå borta på lördag.
Tillåt mig tvivla...
Att Leksand är hjälplöst sist är inget att bry sig om. Däremot är det lätt att konstatera, att det tightar till sig för varje omgång i skiktet med lagen på platserna 6 11 i tabellen.
För att vi ska få uppleva en snar och tydlig vändning för Timrås del krävs att samtliga inblandade parter vänder och vrider på varje möjlighet.
Jag är inte den som hojtar först och högst om ett tränarbyte, och gör det inte nu heller, men behöver laget en mental kick måste en dokumenterat skicklig idrottspsykolog kallas in.
Kroppsspråket och anletsdragen var många gånger avslöjande i går kväll, där det framför allt under bombardemanget i slutperioden såg ut som om spelarna inte själva på allvar trodde att det skulle kunna gå vägen. Trots alla mer eller mindre goda försök...
Jag förutsätter också att klubbdirektör Johansson och sportchef Norberg har önskelistan på spelarförvärv färdigskriven och ilagd i ett frankerat kuvert med adress Jultomten, Finland.
Eller borde julklappsönskningen skickas direkt till Brynäskansliet i Gävle.
På en begränsad marknad är den i frysboxen placerade finnen Tommi Miettinen ett bra och tänkbart alternativ för att snabbt lindra måltorkan hos TIK.
Om nu Brynäs skulle få för sig att vara så generösa mot en av sina värsta konkurrenter.
Jag tillåter mig att tvivla i det fallet också, men en önskelista är förstås en önskelista. Och någon form av forwardsförstärkning är helt enkelt ett måste!
En spelare som när som helst skulle gå in och förstärka Timrå är knäskadade Per Hallin och det känns faktiskt litet märkligt att sitta och skriva och skrika ut att arbetshästen Hallin saknas offensivt. Men så är det, vilket i och för sig säger en del om klassen på Elitserien den här hösten.

Mer läsning

Annons