Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark svensk vändning

Annons
Innsbruck (ST)
Ännu en klassisk svensk vändning i VM-historien.
Underläge med 13 mot Kanada förvandlades till seger med 54 och Timråspelaren Henrik Zetterberg spräckte nollan då han gjorde mycket viktiga 43.
Skönt att få göra första målet. Vi är beredda att slå Kanada en gång till om det behövs, menade Zäta.

Efter tio A-landskamper var det dags för VM-debut för Timråbacken Sanny Lindström. Och detta mot självaste Kanada.
Sanny hade onekligen kunnat få en bättre start. Redan i första bytet skickade han pucken rakt i gapet på Joe Thornton i egen zon, men det hela ordnade till sig.
Efter drygt åtta minuter blev det betydligt värre. Sanny hade kroppskontakt med Joe Thornton (vem annars?) bakom egen bur och det var strid om pucken. Den tunge kanadensaren slet sig loss medan Sanny slängde sig i ett hopplöst försök att reda upp situationen.
Men istället åkte Thornton vidare runt det svenska målet och skickade in pucken till 01.
Det där var väl lite av mitt mål, tyckte Sanny själv om det hela kort efter matchen.
När sedan Kanada fick i gång rena klapp klapp-spelet i den svenska zonen halvminuten senare så blev det också 02.
Tre Kronor fick chansen i tre power play i första perioden, men lyckades där inte fullt ut. Däremot så kom ändå 12 (16.27) efter att Mikael Samuelsson sparkat fram pucken till Daniel Sedin.
När Kanadas Shane Doan slog in sin egen retur till 13 efter 2.07 av mittenperioden var också Sanny inne på isen. Men här var det Weinhandl som blev rejält uppsnurrad. Hur som helst valde Bengt-Åke Gustafsson att efter målet placera Sanny på bänken för resten av matchen och istället köra på tre rena backpar.
Han kom in helt fel i matchen och då var det lika bra att plocka bort honom, menade Bengt-Åke.
Sanny tog inte det hela allt för hårt:
Inte mycket att säga om att jag blev bänkad. Jag gjorde så gott jag kunde och vi vann ju matchen.
Henrik Lundqvist gjorde ett par riktigt svettiga räddningar på skott från skyttekungen Rick Nash efter 13-målet och räddade kvar Sverige i matchen. Sedan såg Samuel Påhlsson och Mikael Samuelsson till att efter riktigt bra spel göra var sitt mål och utjämna till 33.
Sveriges ledningsmål (43) efter 18.27 av andra var sedan en TIK-avslutning. Samuel Påhlsson hittade "Jonte" Hedström som sköt. Zäta rakade därefter in returen och noterade sig för turneringens första mål.
Klart det kändes bra. Vi hade hela tiden mycket folk på mål och gjorde det svårt för Brodeur. Därför släppte han nog också många returer, påpekade Zetterberg.
Kanada överglänste svenskarna i power play och Rick Nash grejade just 44 i fem mot fyra (6.56 av tredje). Men Sverige kunde ta en viktig prestigeseger tack vare Kenny Jönsson avgörande (13.47).
En mycket viktig seger för vår del. Det smällde väl en del där ute, men ändå inte speciellt farligt, fortsatte Zäta, som också var nära att sätta 64 i tom bur:
Jag försökte passa tillbaka pucken till Jörgen Jönsson, men det strulade till sig.
Ett mål av Zäta och svensk seger räckte dock mer än väl. I kväll väntar USA i ny tuff fight.
Jag såg USA mot Kanada och amerikanerna var bättre i två perioder. Så det blir en ny tuff uppgift, avslutade Zetterberg.

Mer läsning

Annons