Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall förlorade för fjärde gången i rad

Sundsvall ville bryta förlustsviten.
Då tog de tidiga utvisningar igen – och Västerås avgjorde.
Det slutade till slut 3–1 till hemmalaget Västerås.

Annons

Sundsvall började på nytt med att dra på sig flera utvisningar i rad för att sätta sig i en dålig sits. Den här gången var det Alexander Sundqvist som drog på sig två utvisningar i rad och Eric Moe som såg till att hemmalaget fick spela fem mot tre redan efter fem minuter. Något de utnyttjade direkt när Eddie Davidsson rakade in en målvaktsretur.

Precis när Sundsvall blivit fulltaliga så small det igen bakom Magnus Åkerlund. Den här gången var det Jeremy Williams som pangade in 2-0 från sin favoritposition i den vänstra tekningscirkeln. Då hade 7.01 spelats av den första perioden. Efter målet kom Sundsvall tillbaka så smått och Tony Söderman snodde till sig ett friläge, men lyckades inte göra mål. En klar och rättvis ledning efter den första perioden.

Sundsvall började på den inslagna vägen i den andra perioden med att ta flera tidiga utvisningar. Precis efter att Johan Svedberg kommit in på isen, samtidigt som Tommy Stenqvist var utvisad, kunde Västerås göra 3-0 genom Jan Urbas som lyfte in pucken över Magnus Åkerlund som låg ned på isen. Sundsvall fick ett kanonläge att komma in i matchen igen när de spelade i powerplay i sju raka minuter, men lyckades inte göra något mål.

Därför kom Christoffer Perssons reducering efter 17.59 som ett välkommet mål i jakten på att skapa lite nerv i matchen igen, fint framspelad av Johan Eriksson och Simon Lövgren.

I den tredje perioden försökte Sundsvall åstadkomma ytterligare en reducering tidigt, och fick chansen i powerplay efter åtta minuter. Då var det Västerås som hade den bästa chansen när Christopher Fish åkte sig fri, men Magnus Åkerlund räddade.

Västeråsbacken Hampus Larsson rundade senare i perioden Åkerlund, men då dök Johan Eriksson upp och räddade laget från ett till baklängesmål.

Trots att de försökte lyckades Sundsvall aldrig åstadkomma en reducering, utan det hela slutade 3–1 till Västerås.

Något som innebar att Sundsvall fick sin fjärde raka förlust.

Mer läsning

Annons