Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall Hockey-spelare till VM

/

Sundsvall Hockey har en blivande VM-spelare i truppen.
Markus Kinisjärvi är uttagen till världsmästerskapet i inlinehockey som inleds nästa vecka.
– Representera Sverige är ju det roligaste som finns, säger Sundsvallsspelaren som först ska jaga ett guld under SM-veckan i Sundsvall.

Annons

Till veckan drar SM-veckan i Sundsvall i gång och på programmet finns bland annat SM i inlinehockey.

Sundsvall Hockeys Markus Kinisjärvi har tidigare berättat om vad inlinehockeyn betytt för hans ishockeykarriär, och under den kommande veckan spelar han SM-slutspel med sitt Köping i Sundsvall.

Kinisjärvi vann den totala poängligan i grundserien av högstaligan, IHL, med 43 poäng på tolv matcher – och nu är det klart att han även ska spela VM för Sverige.

– Riktigt kul. Vi åker direkt från SM i Sundsvall med buss till Arlanda. Sedan sover vi över där och nästa lördag åker vi till Finland och möter Tjeckien i första matchen, berättar Kinisjärvi.

VM-turneringen avgörs i Tammerfors.

– De har en arena som de spelar i och brukar ha bra med publik har jag hört. Det blir lite annat än i svenska ligan och vi möter bland annat Tjeckien och USA som har heltidsproffs i laget. Många av dem spelar i högstaligorna i Frankrike och Spanien, säger Sundsvallsspelaren.

Själv spelar han inlinehockey som ett komplement till ishockeyn.

– För oss började det som en rolig grej hemma i Köping. Vi var skickligare än många lag men kunde inte bromsa och stanna riktigt, så vi köpte nya däck och blev mer och mer seriösa. Förra året var vi med i seriespel för första gången och vann division I, säger Kinisjärvi.

Den här säsongen har hans Köping spelat i högstaligan och under SM-veckan siktar de på guld.

– Vi gör det här för att det är kul, men sedan är alla vinnarskallar. Det är klart att vi går för att vinna guld, vi har ett väldigt skickligt lag, säger Markus Kinisjärvi som spelar tillsammans med bland andra Färjestads- och landslagsspelaren Daniel Gunnarsson.

Direkt efter SM åker Kinisjärvi sedan vidare för att jaga ett VM-guld.

– Då blir det riktigt allvar och att representera Sverige är ju det roligaste som finns, säger Sundsvallsspelaren.

Mer läsning

Annons