Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall Hockey-tränaren efterlyser värvning: "Det är ganska akut"

/

Tre femmor räcker inte i längden.
Efter förlusten mot Almtuna efterlyster tränare Göran Tärnlund på nytt förstärkningar.
– Det måste fyllas på och det är ganska akut, säger han.

Annons

Ända sedan bröderna Oscar och Victor Ahlström lämnade Sundsvall Hockey i samband med landslagsuppehållet för ett par veckor sedan så har Sundsvall Hockey letat efter ersättare som både kan bredda och spetsa till truppen.

De har inte hittat några.

SE MER: Westlund: "Det här var det värsta som kunde hända för Sundsvall Hockey"

I lördags vann laget ändå derbyt mot Timrå IK, men då blev Mathias Månsson skadad och med flera andra spelare på skadelistan redan innan så kom Sundsvall Hockey till spel mot Almtuna med tre femmor samt två juniorer som extra spelare.

Då orkade laget inte slåss om poängen i Uppsala. Framför allt inte efter att Almtuna gjort tre snabba mål efter slarvigt försvarsspel av Sundsvallsspelarna.

– Klart att det var jobbigt med den starten. Tyvärr får de tre mål som är på tok för enkla. Försvarsspelet var absolut inte godkänt och då gäller det inte bara backar och målvakter. Alla måste bidra med sitt, säger Tärnlund, som dessutom fick se målvakten Magnus Åkerlund bli skadad och kliva av.

LÄS MER: Nyckelspelaren skadad för Sundsvall Hockey

– Vi får ett mål bortdömt i början också. Jag har inte sett situationen så jag vet inte vad som hände, men hade vi fått första målet så är det klart att det hade varit lättare att jobba vidare på det, säger Tärnlund.

Sundsvall gjorde ett stundtals kraftlöst intryck och nu konstaterar Göran Tärnlund att klubben måste intensifiera värvningsjakten.

– Det håller inte alls. Det måste fyllas på och det är ganska akut, sade Tärnlund i tv-intervjun med C More efteråt.

Mer läsning

Annons