Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall Hockeys ordförande slutar – han tar över

/

Sundsvall Hockey tog steget upp i Hockeyallsvenskan – nu slutar föreningens ordförande Kjell-Arne Sköldh.
I stället föreslås Lars G Ohlsson göra comeback, och en tidigare klubbchef för GIF Sundsvall är på väg in i styrelsen.
– Jag studsar tillbaka, säger Ohlsson.

Annons

Sundsvall Hockeys årsmöte närmar sig och nu står det klart att det blir flera förändringar i styrelsen. Nuvarande ordföranden Kjell-Arne Sköldh har nämligen tackat nej till en fortsättning.

– Det har varit en rolig och stimulerande period där vi tillsammans, styrelse och anställda, har jobbat intensivt för att skapa ordning och reda samt en stabil ekonomisk grund att stå på, säger Sköldh i ett pressmeddelande.

– Mindre roligt var det när vi sportsligt degraderades från Hockeyallsvenskan för tre år sedan, personligen bestämde jag då att när jag som ordförande var med och spelade ner föreningen i division I hade jag också ett ansvar att se till att föreningen åter kom att tillhöra Hockeyallsvenskan. När nu denna målsättning är uppfylld, parallellt med att vi är en förening med ordning och reda, känns det naturligt att lämna över ansvaret till en ny ordförande och styrelse, fortsätter han.

Som ny ordförande kommer i stället Lars G Ohlsson att föreslås av valberedningen. Ohlsson som suttit med i styrelsen i flera år och som tidigare verkat som ordförande för föreningen.

– Jag studsar tillbaka, och det känns hedrande att de vill ha tillbaka en gammal gubbe som jag. Men jag ska inte bara sätta mig i parken och mata fåglar utan förhoppningsvis har man lite att ge, säger Ohlsson.

Vad vill du åstadkomma som ordförande?

– Jag vill inte göra annat än att fortsätta på det som jag och sedermera Kjell-Arne har drivit. Nu är vi tillbaka i allsvenskan och det viktigaste är att vi befäster platsen där, men hela tiden har i beaktande att ekonomin ska visa plusresultat. A-laget på herrsidan är viktigt, men även damlaget och hela vår ungdomsverksamhet är nog så viktigt för föreningens fortsatta existens.

I styrelsen slutar även Magnus Fjell, och Peder Björk har lämnat sedan tidigare.

Som nya ledamöter i styrelsen förelås istället: Leif Johanson, tidigare chef på Länsförsäkringar i Västernorrland, Peter Larsson, förvaltare på HSB, före detta ungdomsledare i Sundsvall Hockey och tidigare klubbchef i GIF Sundsvall samt Nicklas Dyrén, tidigare målvakt i Sundsvall Hockey.

Mer läsning

Annons