Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall med bra försvarsspel besegrade Tingsryd

Sundsvall Hockey hade gjort läxan inför bortamatchen mot Tingsryd.
Något som gjorde att de kunde ta tre poäng i nykomlingsmötet.
Sundsvall blev därmed första laget i år att ta alla poäng i Nelson Garden Arena.
– Jag tycker vi spelar stabilt, säger tränaren Göran Tärnlund

Annons

Sundsvall kom ut bra mot Tingsryd och visade prov på disciplinerat spel vilket gjorde det svårt för hemmalaget. Ju längre perioden gick jobbade sig däremot Tingsryd in i matchen och skapade ett par hyggliga lägen, men det var Sundsvall som tog ledningen efter drygt halva perioden när Oscar Ahlström skickade in pucken från slottet.

Efter målet hade Tingsryd ett friläge som Åkerlund räddade innan Christian Söderström kom fri med bara sekunder kvar, men även han missade och det var 1-0 till Sundsvall efter den första perioden.

– Vi hade kanske förväntat oss att de skulle komma ut hårdare än vad de gjorde, men jag tycker att vi börjar bra och får en ganska välförtjänt ledning, säger Göran Tärnlund.

Sundsvall fick en bra start på den andra perioden när de fick powerplay efter drygt fyra minuter. Ett powerplay som de utnyttjade på bästa sätt när David Lidström dunkade in 2-0 med ett slagskott. Precis som i den första perioden kunde dock hemmalaget jobba sig in i spelet igen.

Med tre minuter kvar kunde de också reducera efter att Filip Owesson skickat in pucken bakom Åkerlund. Bara 41 sekunder senare såg Sundsvall däremot till att TAIF satt jublet i halsen när Mats Hansson skickade in 3-1 för ny tvåmålsledning för Sundsvall.

– Första halvan av andra är helt okej, men sedan börjar vi att slarva. Vi lägger inte ned pucken när vi ska och det är lite slarv i egen zon, och då kommer också målet till slut. Vi tappade några gubbar högre upp i banan också, säger Tärnlund och fortsätter:

– Men det är klart att det blir lättare för oss när vi gör mål direkt efter deras. Då får vi extra energi.

Med underläge med två mål var det inte konstigt att det var Tingsryd som tryckte på mest för ett mål i den tredje perioden, och de skapade också ett par skapliga lägen för ett reduceringsmål. Magnus Åkerlund hade däremot bestämt sig för att inte släppa in några fler mål.

Sundsvall stack upp då och då och var inte oävna offensivt, men det blev inga fler mål. Sundsvall vann därmed med 3-1 och blev det första laget som tog tre poäng av Tingsryd på deras hemmaplan.

– I sista perioden tycker jag att vi spelar stabilt och smart. Visst, de har några skott, men man stod inte och skakade på bänken. Vi håller dem utanför och de får vara utanför, säger Tärnlund.

Mer läsning

Annons