Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TIK vände och vann

/
  • Förre Tikaren Sanny Lindström i
  • Mika Viinanen framför Alexander Salak i bortamålet. Anton Lander syns i bakgrunden.
  • Det dröjde till kvitteringen i tredje perioden. Men då vaknade till slut hela publiken – inte bara klacken som kämpat hårt hela kvällen med att bära fram sitt lag.
  • Timrå hyllar klacken efter vinsten mot Färjestad.
  • Ett gediget försvarsspel gjorde att Färjestad bara gjorde ett mål mot Timrå. På bilden Jesper Dahlroth.
  • Gabriel Karlsson var bäst på plan i gårdagens match, och var i högsta grad involverad i Timrås bägge mål.
  • Det var en rejäl målvaktstabbe som Fredrik Pettersson-Wentzel bjöd på när Färjestad tog ledningen. Men i övrigt höll den unge
  • Antti Halonen.
  • Timrå tog kvitterade och tog ledningen inom drygt 90 sekunder. Här är det Gabriel Karlsson, målskytten Björn Svensson och assisterande Carl Klingberg som firar 2–1.

Det såg länge ut som att en målvaktstabbe skulle avgöra matchen.

Men då klev Gabriel Karlsson fram, kvitterade och väckte både Timrå och publiken.

– Det är ingen slump att vi vänder. Vi har bestämt oss, säger lagkaptenen.

Annons

– Vi har spelat bra en längre period. Vi hoppas att det inte stannar vid fyra raka.

Timrå är inne i en vinnarperiod. Sex vinster på sju matcher, den andra raka på hemmais och kanske har till slut hemmaspöket lämnat Timrå IK.

– Skillnaden med oss nu är att vi inte faller ner när vi får ett mål mot oss, säger assisterande tränaren Clas Eriksson.

För annars såg det länge ut som att en målvaktsmiss skulle bli avgörande i matchen mot Färjestad. Då klev en ostressad och ohotad Fredrik Pettersson-Wentzel ut från målet för att ta hand om pucken vid sargen. Med knappt en blick över axeln slängde han pucken bakåt – och upptäckte först då att Färjestads Marius Holtet kom mot målet i full fart.

Unge "PW" kastade sig mot sitt eget mål, men det gjorde även Holtet som hann före med klubban och skickade in 1–0 till Färjestad. Knappast orättvist ändå, då Färjestad hade varit det starkare laget på isen.

Och med det tystnade den redan lågmälda publiken. Först 12.24 i tredje perioden kom gnistan som tände hemmapublikens hopp. Då gick Gabriel Karlsson upp med pucken, vände bort backen Magnus Nygren och skickade in kvitteringen i bortre krysset.

– Vi har pratat om att skjuta högt. Jag hade lägen tidigare i powerplay men fick inte upp pucken, säger Karlsson om sitt mål.

Knappt 90 sekunder senare rasslade det till för andra gången bakom Alexander Salak i bortamålet. Även denna gång var Karlsson på isen och störde, när Carl Klingberg bakom målet skickade upp pucken till Björn Svensson i slottet.

Och när 2–1 satt i målet fullkomligen exploderade arenan.

– Tryggheten finns där och vi har en kontinuitet. Vi har en målvakt bakom oss som gör ett utmärkt jobb. Och vi har spelat med samma kedjor i sju, åtta matcher nu, säger Eriksson.

Resten av matchen blev ett ordentligt ställningskrig. Färjestad jagade frenetiskt och grinigt, men Timrå trollade med knäna och höll undan.

Samtidigt gick det lagets väg i övriga matcher, och de har nu fem poäng ner till AIK och Södertälje i ingenmansland och sju poäng ner till lagen under kvalseriestrecket.

– Det var inför tredje perioden mot Modo (den 3 februari) som vi knöt näven och gick ut. Vi hade bestämt oss. Sedan dess har vi spelat bra en längre period. Peppar, peppar, säger lagkapten Karlsson.

Mer läsning

Annons