Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå 40 av 45

Kenta, Kiprusoff, Zäta, hemmapubliken och boxplay.
Där är Timrås vassaste punkter inför SM-kvartsfinalen.
ST-sports hockeyexpert Mattias Eriksson har betygsatt TIK på nio olika punkter.

Annons
Tränare/coach
5) Kenta Johansson har för tredje året i rad fått alla att dra åt samma håll, trots intåg av NHL-stjärnor. Fåordig i sitt ledarskap, men eftertänksam och har en förmåga att ta fram taktiska motdrag när motståndaren överraskar. Sveriges bäste tränare?

Målvakter
5) Miikka Kiprusoff har inte varit riktigt koncentrerad i vissa matcher. Men i viktiga fighter har han visat att han är seriens bäste målvakt tillsammans med Henrik Lundqvist. En riktig matchvinnare. Kimmo Kapanen en högklassig back-up.

Backar
3) Den svagaste punkten. Kalle Koskinen är inte sig lik efter sin svåra skadad, Lars Jonsson har varit ojämn och Johan Svedberg haft skadeproblem. Fyra backar som håller högsta klass, där Aki-Petteri Berg är en av Timrå IK:s bästa backar genom tiderna.

Forwards
4) Toppen är sylvass, där det finns flera potentiella slutspelshjältar. Inte samma bredd som Frölunda, dock ett gäng typiska slutspelsspelare som Kent Manderville, Per Hallin, Magnus Nilsson och Jonathan Hedström. Har varit lite för beroende av stjärnorna.

Nyckelspelare
5) Miikka Kiprusoff är en av världens bästa målvakter, Henrik Zetterberg har varit grundseriens bäste utespelare alla kategorier och har dessutom förmåga att avgöra matcher på egen hand. Fredrik Modin kan ännu bättre och lär visa det i slutspelet.

Hemmapublik
5) Klacken är sedan flera år tillbaka känd som en av landets absolut bästa. Med den nya arenan har sittplatspubliken förvandlat det till en riktig kittel. Det enda lilla minuset kan vara att spelarna känner press, då laget nästan tar lika många poäng borta som hemma.

Bortastöd
4) Har fans över hela landet, framförallt i Stockholmsområdet. Det brukar nästan alltid synas rött och vitt på läktarna när TIK spelar borta. Den enda begränsningen brukar vara att hemmalagen inte släpper till tillräckligt många biljetter.

Powerplay
4) Topp tre i hela serien, mycket tack vare Henrik Zetterberg. Statistiken är bättre än själva spelet, då många mål i PP kommer på enstaka individuella prestationer. Vasst vapen är också Teemu Aaltos snabba och varierande skott.

Boxplay
5) Av tradition är Timrå starkt här. Kent Manderville kan vara seriens bäste i boxplay och storstjärnan Zäta är inte långt efter. Fysiska backar som är bra på att ta bort folk framför mål. Kan använda många olika spelare här och få ett gott resultat.

Mer läsning

Annons