Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå byter målvakter

Timrås båda målvakter, Kimmo Kapanen och Jimmy Danielsson lämnar klubben. Det berättar TIK i ett pressmeddelande. I stället har Timrå värvat Mika Oksa och Johan Asplund inför kommande säsong.

Annons
Kimmo Kapanen återvänder till Finland och moderklubben KalPa Kuopio.
- Vi vill tacka Kimmo för den här tiden. Han har gjort oerhört mycket gott för föreningen Timrå IK. Kimmo har varit högst delaktig i att Timrå IK numera etablerat sig i toppen av Elitserien. Den lösning som vi nu kommit överens om är bra både för Kimmo och Timrå IK, säger Timrå IK:s sportchef Kent Norberg.
Kapanen och Danielsson ersätts av Mika Oksa och Johan Asplund.

Från Espoo Blues
Mika Oksa är född i finska Espoo. Det är också där som han tillbringat den största delen av sin karriär. Han spelade med Espoo Blues under juniortiden. Gjorde därefter några säsonger i finska division:I med FPS Forssa och Ahmat Hyvinkää. Säsongen 1999/2000 debuterade han i SM-liiga med Espoo Blues. Efter sex säsonger väljer han nu spel i Sverige, Elitserien och Timrå IK.
Kontraktet med Timrå IK sträcker sig över säsongen 2006/07.
- Oksa har varit förstemålvakt i Espoo Blues. En målvakt som vår målvaktstränare Mika Tarvainen har ett gott öga till. Vi hoppas och tror att Oksa kan bli samma utropstecken för föreningen som Kimmo Kapanen blev, säger Timrå IK:s sportchef Kent Norberg.

Nyköpings succémålvakt.
Johan Asplund som gjort succé i Nyköping den gångna säsongen har också han skrivit på ett kontrakt med Timrå IK. Kontraktet är skrivet 1+1 år.
Asplund har tidigare spelat elitseriehockey med Brynäs - var med och vann SM-guld 1999 - men de två senaste säsongerna har det handlat om allsvenskt spel.
- Asplund har växt enormt den senaste säsongen. Hans målvaktsspel har varit en av anledningarna till att Nyköping gjort så bra ifrån sig. Asplund är en målvakt som vi tror kan utvecklas ytterligare, säger Timrå IK:s sportchef Kent Norberg.

Mer läsning

Annons