Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå IK värvar från Asplöven

/

Timrå säkrar två forwards till nästa säsong. Klubben värvar Sam Marklund, senast från Asplöven HC, och förlänger kontraktet med Daniel Öhrn. Men truppen är långt ifrån fulltalig och jakten går vidare.

Annons

– Såklart kul att spela för Timrå i år. Kändes bra från första samtalet med "Nubben" och Forsberg, det känns som vi tänker ungefär likadant både om mig och kommande säsong, säger Sam Marklund.

Han spelade i sin moderklubb Skellefteå till säsongen 2012-2013 då han lånades ut till Västerås. Gångna säsongen i Asplöven plockade han 22 poäng senaste säsongen. En form som han hoppas föra vidare till Timrå.

– Det jag kommer tillföra är hårt jobb varje dag. Sen vill jag även bidra offensivt, där känner jag att jag kan kliva upp ett steg i år, säger Sam Marklund.

Tränaren Roger Forsberg ser utvecklingspotential i Skellefteåprodukten som hoppas tillföra driv och engagemang till laget.

– Sam har bra karaktär och en vilja att bli bättre hela tiden. Han strävar efter utmaningar, den typen av vinnarskalle är verkligen bra för laget, säger Forsberg.

Det finns många hål kvar att fylla i Timrås trupp. Borgmans och Mika Norjas tröjor ska fyllas.

– Vi håller på att förhandla med våra egna spelare och har en del andra namn på gång. Det är väl omkring tre namn till som ska värvas innan det är klart, säger Forsberg.

Hur ser det ut på målvaktssidan?

– Vi har flera förslag på bordet och letar, där har vi tagit in extern hjälp.

Ligger Joakim Lundström på det bordet?

– Han finns med där ja, han har ju varit i Timrå förut. Men det är tidigt än, säger Forsberg.

Timrås juniorverksamhet är på frammarsch, nu senast med brons i SM.

– Det finns många intressanta där. I den åldern kan det dessutom hända väldigt mycket kroppsligt bara under en sommar. Elias Pettersson har varit fenomenal och är såklart intressant. Men han är född 98 så vi får vara lite försiktiga och ta kloka beslut, säger Forsberg.

116 matcher har det blivit i Timråtröjan för Daniel Öhrn och nu kommer det bli fler då han är klar för ännu en säsong.

"Grymt roligt att man får representera Timrå minst en säsong till! Känner redan suget efter hockey!!" skriver Daniel Öhrn på Twitter.

Båda har skrivit på för en säsong.

Mer läsning

Annons