Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråbacken om tuffa behandlingen: "Som att någon hackar med nålar"

/

Marcus Bohman har specialbehandlats med elström i två veckor.
Efter den tuffa behandlingen är han nu på väg tillbaka i spel.
– Målet är att vara redo för spel den 26:e december, säger backen.

Annons

För två veckor sedan berättade ST-sporten att Timråbacken Marcus Bohman skulle specialbehandlas med elström för att komma tillbaka från sin ljumskskada.

Läs mer: Timråbacken får specialbehandling

Behandlingen har backen bekostat själv och på fredagen genomgick han den sista omgången.

– Det har varit rätt krävande. Det olika faser man går igenom och det känns olika beroende på hur mycket man kör, men det är ungefär som om någon hackar med nålar på dig, berättar han.

I två veckor har Bohman behandlats från måndag till fredag två gånger om dagen.

– Klart det är tufft när man ligger där, men det är värt det med tanke på att det tar mig tillbaka snabbare. Största biverkningen är väl att man blir väldigt trött. Dagarna har egentligen varit att jag vaknat, åkt på behandling, sovit, åkt tillbaka och sedan har jag åkt hem och sovit igen, säger han.

Hur mycket har du sovit under den här tiden?

– Runt åtta timmar på natten och sedan tre timmar mellan behandlingarna på dagen.

Förutom behandlingen har Marcus Bohman gjort tester var tredje-fjärde dag under de senaste två veckorna och nu hoppas han vara tillbaka på isen inom en snar framtid.

– De har sagt att jag kan få gå på is för att få tillbaka lite känsla. Man blir ganska stel av att få ström i sig två gånger om dagen, så jag måste mjuka upp kroppen, säger han och fortsätter:

– Vi ska lägga upp en plan och mitt mål är att vara redo för spel den 26:e. Sedan är det upp till tränarna om de vill använda mig då eller inte, men det är mitt mål att vara redo.

Timråbacken ångrar inte valet att åka till Stockholm för behandlingen.

– Jag är helt övertygad om att jag hade haft kvar samma smärta i januari om jag inte hade gjort det här, säger Marcus Bohman.

Mer läsning

Annons