Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråkaptenens brev till fansen inför derbyt

/

Timrå IK:s lagkapten har skrivit en text till supportrarna inför helgens derby.

Annons

Trots att jag gör min 13:e säsong i Timrå har jag inte fått spela ett riktigt derby som ger poäng i tabellen. I stället är det länsderbyna mot Modo som är fantastiska minnen, nästan de bästa hockeyminnen jag har.

Däremot minns jag många derbyn i SCA-cupen som riktigt heta, speciellt när jag kom i början av 2000-talet. Då hade klubbarna precis spelat mot varandra i riktiga matcher och det fanns lite hat mellan lagen. Det dog ut lite i mitten av 00-talet, men nu är det upp till bevis och visa vilka som är bäst i stan.

Jag känner till historien och har hört många historier om derbyn som spelats genom åren. Det här datumet var det första man kollade när spelschemat kom under sensommaren, och säger man att det är en match som alla andra så ljuger man.

Ett av mina derbyminnen är från det första derbyt jag spelade. Då var alla spelare ute på isen och det var full rulle med slagsmål. Då tittar jag in i Sundsvalls bås och ser Robban Carlsson som står på Sundsvalls bänk och pratar med deras coach. Han såg det på ett lite annat sätt och var lugn och sansad, han ville att vi skulle lira i stället. Det är ett roligt minne.

Inför den här matchen hoppas jag på en härlig stämning på läktarna och att vi på planen bjuder upp till en härlig fight. Jag hoppas att vi vinner och att det blir en hockeyfest med tufft, hårt och ärligt spel.

Jag hoppas verkligen att ni supportrar kommer till arenan och upplever det live, för hockey är roligare på arenan. Timrå har en större historia än Sundsvall, men vi måste veta var vi är i dag. Vi kan inte tycka att vi är bättre än Sundsvall, utan det är ute på planen vi ska visa det. Det är upp till bevis att visa vilka som är bäst i stan.

Det är tre poäng vi spelar om – men den här matchen betyder lite mer än så.

//Per Hallin, med hjälp av Oskar Lund.

LÄS MER: Sundsvallskaptenens brev till fansen

Läs också:

TV: Fredagens livesändning kan du se här.

TV: Uppsnacket på lördag ser du här.

TV: Se eftersnacket på lördag här.

Känsloladdat derby – 16 spelare har representerat båda klubbarna

Krönika: Det här håller inte – det är för ihåligt i Timrå IK

Så laddar lagen om inför derbyt

Polisens beredskap inför derbyt

Profilerna berättar om det derbyslagsmålet

Fahlbergs fem derbyminnen

Ordkriget inför derbyt

Timrås klubbdirektör om bakslaget i försäljningen av arenanamnet

TV: Timråtränaren om vilka som saknas i derbyt – och vem som står i mål

Mer läsning

Annons