Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråpolarna om Strålmans succé

/

Tampa Bays Anton Strålman gör succé i Stanley Cup.
Nu hyllas den förre TIK-backen – av sina gamla klubbkamrater.
– Det känns som han tar rätt beslut hela tiden, säger Timråkaptenen Per Hallin.

Annons

Det var under sina två säsonger i Timrå IK som 28-årige Anton Strålman fick sitt stora genombrott. Timråkaptenen Per Hallin fanns med i laget redan då och minns tillbaka:

– Det var en ung kille som kom upp från Skövde. Vi bodde grannar på Trädgårdsgatan och min sambo och hans sambo umgicks ganska mycket. Som person var han lugn, och som spelare var han jäkligt talangfull och jag minns att han var väldigt seriös. Han var ett proffs redan då, säger Hallin och fortsätter:

– Han tränade mycket skott från olika lägen, var noga med stretching och sådana saker. Det är sådant man kanske inte tänker på om man inte är där varje dag och ser det, men han var målmedveten.

Sundsvall Hockeys back Eric Moe, med Timrå IK som moderklubb, minns en "väldigt ödmjuk" person från tiden i Timrå.

– Redan när han spelade med oss var han riktigt bra på det mesta. Det är kul att det går så bra för honom, säger Moe om Strålman.

Just nu spelar Anton Strålman sin andra raka final i Stanley Cup efter förlusten med New York Rangers i fjol – och han imponerar.

Backen anses vara en av Tampas bästa spelare och har en nyckelroll i finalserien mot Chicago.

– Att han skulle till NHL trodde jag nog redan när vi spelade tillsammans. Sedan kanske man inte trodde att han skulle bli en ledande back i ett lag som spelar final i Stanley Cup, säger Per Hallin.

Hur följer du Stanley Cup?

– Jag har sett lite och när något lag kan ta hem bucklan brukar jag alltid kolla. Då kan det vara värt att ha lite grus i ögonen dagen efter, det är ju den största matchen som spelas under hockeyåret.

Vad tycker du om Strålmans insats?

– Han spelar med självförtroende och det känns som han tar rätt beslut hela tiden.

Natten mot söndag går Stanley Cup-finalen vidare. Ställningen är 2–2 i matcher.

Mer läsning

Annons