Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråtalangen gjorde första poängen: "Vi spelar stundtals ut Leksand"

/

17-årige Jonathan Dahlén matchades i Timrå IK:s förstakedja och producerade direkt.
Efteråt beskrev han matchen som "den mäktigaste i karriären" – men var riktigt besviken över resultatet.
– Vi spelar stundtals ut Leksand, säger forwarden.

Annons

Precis som under försäsongen fick unge talangen Jonathan Dahlén chansen i förstakedjan tillsammans med Johan Johnsson och Per Hallin och han noterades för en assist i 3–2-förlusten mot Leksand.

– Sett över hela matchen tycker jag att vi är bättre än Leksand och gör en riktigt bra match, och det är alltid surt att torska, säger Dahlén efteråt.

– Jag tycker det är mycket vi kan ta med oss spelmässigt. Vi spelar stundtals ut Leksand. Däremot måste vi bli bättre på att trycka dit puckarna, fortsätter han.

Två mål gjorde bortalaget trots allt. Det första när Marcus Bohman styrde in Nicolai Bryhnisveens skott i powerplay, och det andra när Alexander Lindgren satte dit 3–2 med tolv sekunder kvar, framspelad av Jonathan Dahlén.

– Det stärker självförtroendet att göra poäng tidigt. Jag hade läge att trycka dit en puck också, men fick inte riktigt in den. Men det var kul att göra första poängen i allsvenskan i alla fall, säger han.

Förlust blev det i premiären – men upplevelsen att spela i Tegera Arena inför 5597 åskådare tar Jonathan Dahlén med sig.

– Det var det mäktigaste jag gjort än så länge i min karriär. Riktigt häftigt med det trycket som nästan var öronbedövande stundtals, säger Dahlén.

Hur påverkar det dig?

– Det är bara inspirerande. Man vill tysta publiken här, och hemma vill man få dem att jubla ännu högre.

Redan på söndag får Jonathan Dahlén och hans Timrå IK chansen att bjuda hemmapubliken på något att jubla över.

– Exakt, och jag hoppas att det kommer mycket folk och stöttar oss. Vi hade en riktigt bra klack på plats i dag, säger forwarden.

Mer läsning

Annons