Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung Timråförlust

Trots Henrik Zetterbergs viktiga ledningsmål blev det förlust i Hovet mot Djurgården och därmed underläge 1—2 i kvartsfinalen. — Dåligt av mig att inte utnyttja chanserna i sista perioden, menade en självkritisk Zäta, som faktiskt var inne på båda baklängesmålen.

Annons
Ett av Timrås segervapen i matchserien mot Djurgården ska vara första kedjan. Även om Zäta nu är uppe i fyra poäng (3+1) så finns det mer att få ut av den.
I går hade Kenta Johansson flyttat Modin till andra formationen med Manderville och Hagos. Istället kompletterades Zäta med Hedström och Nordgren.
Resultatet? Jo, Modinkedjan blev den spelmässigt klart bästa. \"Modda\" och outtröttlige Manderville trivdes verkligen tillsammans.
Man kan inte vara nöjd när vi förlorar, men visst tyckte även jag att det fungerade rätt bra för vår kedja, menade Fredrik.
Efter 14.10 såg dock den nygamla första kedjan ut att vara en fullträff. Då hade Zäta skickat in 01 upp i högra krysset från nära håll sedan Jonathan Hedström jobbat förtroendefullt framför målet.
Annars var det Djurgården som öppnade bäst, men Kiprusoff spelade bra och vi fick bättre fart efter målet, påpekade Zäta.

Många utvisningar
Mittenperioden blev väldigt tuff för TIK. Detta beroende på hela sex tvåminutersutvisningar. Jonathan Hedström drog på sig två och hade dessutom en synd begången även från första 20.
Löjligt. Man måste väl få tacklas. Jag får ta emot minst lika mycket som jag ger. Menade en märkbart irriterad Hedström.
Timrås boxplay var starkt. Men det tog förstås på krafterna att hela tiden få en ny man utvisad då laget precis höll på att bli fulltaligt.
Djurgården fick upp farten tack vare alla power play-lägen i andra och fick ju också till en kvittering (9.01). I sista tyckte jag att vi spelade bra, men tyvärr kunde vi inte sätta dit pucken, fortsatte Zäta, vilken bland annat kom i ett mycket bra två mot en-läge.
Det fanns emellertid fler målsumpare efter Djurgårdens avgörande 21-mål (6.23 av sista). Fredrik Modin var en av dem. Onekligen var hans kedja värd utdelning efter en i matchen igenom mycket stark insats.
Med drygt 1.30 kvar på matchklockan var \"Modda\" väldigt nära att trycka in pucken alldeles framför Theodore.
Jag hade två sådana lägen. Ena gången sparkade jag pucken med skridskon och den lade sig på mållinjen. Men klubban var fastlåst och jag lyckades inte få loss den, suckade Modin.
Ska ni ändra spelet på något sätt till nästa match?
Nej, det tycker jag inte. Det var tillfälligheter som avgjorde den här gången. Vi skapade mycket och hade säkert fler målchanser än Djurgården. Men tyvärr gick det inte att sätta dit pucken, svarade Modin.
Zäta ville helst se framåt mot torsdagens hemmamatch.
Det gäller att vi går ihop som grupp och inte grämer oss för den här förlusten. Nej, nu har vi två hemmamatcher i rad att se fram emot.

Mikka chanslös
Miikka Kiprusoff kunde inte göra mycket på DIF:s två mål. Först en mycket stark individuell prestation av Fredrik \"Linkan\" Bremberg i mittenperioden och därefter blev han helt utelämnad på \"tvåan\". På Ekmans straff (5.20 av sista) visade Miikka också sin höga klass.
Svårt att se något positivt när vi förlorar. Laginsatsen var rätt lik den hemma i Timrå, menade en väldigt besviken Kiprusoff.
Gladare miner på torsdag?

Mer läsning

Annons