Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uddlöst Timrå inte nära seger – trots spelövertag

Vita Hästen gjorde de enkla målen. Timrå IK fick slita i förtvivlan för sitt.
Det innebar seger för hemmalaget och att Timrå nu är sist i Hockeyallsvenskan.
– Vi spelar tillräckligt bra för att få med oss poäng hem, säger tränare Roger Forsberg som mitt i bedrövelsen tvingades se Alexander Lindgren drabbas av en ny smäll mot huvudet.

Annons

22 matcher har gett 24 poäng för Timrå IK.

Det innebär i detta nu en jumboplats för de rödvita eftersom konkurrenterna från stan, Sundsvall Hockey, samtidigt slog Leksand.

– Vi måste hålla skallarna högt fast det går lite tungt för oss nu. Vi skapar rätt så mycket klara chanser, men har lite dålig kvalitet i slutfasen. Vi har en bra chans att göra 2–2 med fem sekunder var och är man i ett vinnande streak hänger man upp den i nättaket, säger Roger Forsberg.

Men Anton Wedin skickade inte upp någon puck i de övre nätmaskorna. I stället svarade Axel Brage för en makalös sidledsförflyttning och en blixtrande parad varpå Marcus Eriksson i godan ro kunde glida in med pucken till 3–1 med halvsekunden kvar.

Timrå slet och sköt 32 skott mot Axel Brage. Från möjliga, men många gånger rätt omöjliga vinklar.

Vita Hästen hade det lättare.

En fatal felpass i anfallszon gav amerikanen Adam Schmidt fri lejd från egen blålinje varpå han överlistade Adam Ohre som vaktade målet i sjuke Johan Mattssons frånvaro.

2–0 kom i numerärt överläge när Rickard Palmberg för ohotad kunde båga in och vispa upp pucken i Ohres första kryss, efter en touch från Daniel Öhrns klubba.

Men Roger Forsberg låter ingen skugga falla över sin målvakt.

– Absolut inte, nej för fan. Han gör en jättebra match, det är vår oförmåga att sätta dit chanserna som gör det.

För Alexander Lindgrens del slutade besöket i Norrköping med rejäl huvudvärk.

– Han fick en smäll åt huvudet igen, det är inte bra för honom över huvud taget och den andra för honom på kort tid. Han mår inte alls bra och kommer att vara borta flera veckor. Det viktigaste är att han blir bra igen, det får ta den tid det tar, säger Forsberg som har en intressant vecka att se fram emot.

– AIK, Sundsvall och Mora, det blir viktiga matcher. Som vanligt alltså, säger Timråtränaren.

Mer läsning

Annons