Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Väldigt inspirerande"

/

Det har tisslats och tasslats en längre tid. Nu är det klart. Per-Erik Johnsson och Clas Eriksson tar över som tränare i Timrå IK.

Annons

Duon, som är klar för två år i Timrå IK, kommer närmast från Färjestads organisation där Per-Erik Johnsson delat ansvaret som huvudtränare med Tommy Samuelsson. Nästa säsong ska Samuelsson sköta det arbetet själv och "Perra" tar alltså över Timrå IK.

- Jag hade ett inledande möte med Timrå som var väldigt bra och det började klarna för mig vad jag ville, berättar Per-Erik Johnsson.

Om hur han vill att Timrå ska spela säger han:

- Det handlar om att förvalta den hockeykultur som finns där uppe och blanda in den hockeyn i hur vi vill att vi ska spela. Det är inget hokus-pokus, men vi har en grundidé som vi ska prova om den passar. Sen kan det bli en diskussion med en del av spelargruppen i början. Sen får vi utveckla det efterhand.

Hur är du som tränare?

- Jag är väl ganska glad, sen har jag ganska klart för mig vad jag vill. Jag är inte rädd för att ställa krav och säger för det mesta vad jag tycker.

Clas Eriksson är en stor FBK-profil. Han har varit i klubben 30 år och vann tre SM-guld som spelare och ett som assisterande tränare.

–Jag har bott i Karlstad hela mitt liv, men det känns väldigt bra med flytten. Det är väl dags att se någonting annat i Sverige. Det känns väldigt inpirerande, säger Eriksson.

En längre intervju med Timrås nya tränare kommer i morgondagens ST."P

Mer läsning

Annons