Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi måste vinna fler matcher nu"

/
  • Timrå IK:s Anton Lander blev målskytt mot Skellefteå senast. Nyligen hemkommen från tre träningsmatcher i Kanada med juniorkronorna ser han nu fram emot ett nytt möte med de svart-gula från norr.

Säsongens första mål kom mot Skellefteå för en knapp månad sedan.

Säsongens andra avgjorde den sista matchen innan uppehållet mot Frölunda.

I kväll vill Timrå IK:s Anton Lander näta igen.

– Det hoppas jag på. Vi måste börja vinna fler matcher nu, säger han.

Annons

I söndagskväll landade Timrås 18-åriga centerlöfte i Sverige igen.

Stärkt av tre segrar på lika många matcher och dagar med juniorkronorna i Kanada – men med en flygresa över Atlanten i benen – var Anton Lander tillbaka i träning med Timrå IK i går.

– Det är alltid skönt att komma hem, men det var riktigt bra att få komma över och spela på liten rink. Det blir mer tacklingar och ett rakare spel och det är bra att få känna på det, säger han.

Med på landslagsuppdraget till Kanada fanns också Timrås Magnus Pääjärvi-Svensson, men han fick kliva av den första matchen efter att ha fått en lättare hjärnskakning och spelade inget mer.

Anton Lander fick, liksom så ofta i Timrå den här säsongen, förtroendet som center i samtliga matcher och noterades för totalt tre assist under de tre matcherna.

– Jag hade en defensiv roll och trivdes bra i den, säger han.

De tre tuffa matcherna kändes dock i kroppen i går.

– När man väl hade kommit upp ur sängen var det lugnt. Det är bara att gå ut och köra, men jag sov någon timme på eftermiddagen också för att vänja mig vid den svenska tiden igen.

Truppen till JVM tas ut i slutet av månaden, men det är inget Lander tänker på.

– De väljer och vi får se vad som händer. Nu är det fokus på Timrå och jag får stärka mina aktier genom att spela bra här.

Nu ser han fram emot nystarten av Elitserien – och matchen mot Skellefteå i kväll.

– Vi har segern mot Frölunda i ryggen och det ger självförtroende som vi ska ta med oss. Vi gjorde ju bland annat mål i powerplay och jag hoppas att det gav oss energi.

Timråduon Lander och Pääjärvi-Svensson hade sällskap av en trio Skellefteåbackar i Kanada. Det ska Lander utnyttja i kväll.

– Förhoppningsvis sitter det kvar lite i benen, så jag ska jaga dem.

Lander har gått från klarhet till klarhet den här säsongen. Han har spelat samtliga elitseriematcher hittills och gjort fem poäng, att jämföra med fjolårets tio på 47 matcher i grundserien.

På vilket sätt har du utvecklats från ifjol tycker du?

– Jag gick ner tre, fyra kilo under sommaren och blev starkare i benen och det har underlättat skridskoåkningen. Men det finns fortfarande mycket att bli bättre på, säger ödmjuke Lander och tillägger:

– Jag har fått mer istid och det är bara att tacka och ta emot, men så länge laget inte vinner är jag inte nöjd.

 

Mer läsning

Annons