Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Hockeyorten Timrå visade upp sig

Annons

För bra precis ett år sedan var det landskamp i Medelpad. Den gången skulle matchen mot Norge spelas i Sundsvall Energi Arena, men det blev inte mycket till match. På grund av isproblem fick man bryta och i stället avgjordes det hela med en straffläggning.

Under söndagen tog Medelpad revansch och hockeyorten Timrå visade upp sig när Tre Kronor mötte Tjeckien.

5028 åskådare var på plats (vågen gick runt på läktaren i sista perioden) och redan innan första tekning var det känslosamt när Mats Näslund hyllades. Näslund gjorde inte många säsonger i Timrå IK:s A-lag, men han är fostrad i klubben och har en imponerande karriär bakom sig. Eller vad sägs om guld i SM, VM, OS och Stanley Cup?

En annan Timråprodukt som var på plats i Eon Arena var Anton Lander. Centern som nyligen blev uttagen till Pär Mårts VM-trupp har en stark säsong bakom – och snacka om att han har jobbat sig till den framgången.

Lander har haft en tuff resa i Nordamerika och fått tillbringa mycket tid i AHL. Personligen trodde jag att han var på väg att vända tillbaka till Europa, men han har fortsatt kämpa och motbevisat många tvivlare. Den här säsongen har han slagit igenom, fått ett nytt NHL-kontrakt och nu får han spela sitt första VM med Tre Kronor. För oss medelpadingar skruvade det upp VM-temperaruten rejält och det är bara att låta sig imponeras av hans resa.

Söndagens landskamp följde Lander från läktarplats och det lär inte vara många av spelarna på isen som får följa med honom och Pär Mårts till VM. Marcus Sörensen var en spelare som blixtrade till och Mattias Sjögren ledde sin kedja på ett bra sätt, men Mårts hoppas nog på fler ja tack från NHL den närmaste tiden.

Mer läsning

Annons