Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lander om kedjekamraterna

/
  • Anton Lander under onsdagens träning med Tre Kronor.

VM-debuten närmar sig för Anton Lander.
Nu berättar han om kedjekamraterna, målsättningen – och att möta Jaromir Jagr i Tjeckien.
– Sverige ska kriga om att vinna och ta medaljer, säger Timråprodukten.

Annons

Ex-tikaren Anton Lander har en stark säsong i NHL bakom sig och ser nu fram emot VM-debuten med Tre Kronor.

På fredag ställs det svenska laget mot värdnationen Tjeckien. Tre Kronor har dessutom Kanada, Schweiz, Lettland, Tyskland, Österrike och Frankrike i gruppen.

– Än så länge har jag inte kollat så noga på deras laguppställning, men att möta Tjeckien i Tjeckien med Jaromir Jagr på isen lär innebära en väldigt skön atmosfär. Det är bara ut och köra, säger Lander efter det första av två ispass under onsdagen.

Han fortsätter:

– Det är roligt att vara här och vi har en rolig mix med både gammalt och ungt.

På de sista träningarna har Lander matchats ihop med Nicklas Danielsson och Loui Eriksson.

– Det känns bra. Nicklas spelade jag med i matcherna i Ryssland och det är en sniper och en duktig skridskoåkare. Loui är en väldigt skicklig och duktig hockeyspelare. Sedan är det lite annorlunda att spela med de här spelarna än när man spelat mot dem, nu vill man lära sig hur de åker och hur de vill ha pucken. Det är bra att vi fått lite tid på oss att få ihop kemin, säger centern.

Målsättningen med VM-turneringen är hög.

– Sverige har alltid ett bra lag som ska vara med och kriga om att vinna och ta medaljer, och det är inte annorlunda det här året. Vi tar det steg för steg, men samtidigt är guldet det långsiktiga målet, säger Lander.

Edmontoncentern är en av många NHL-spelare som deltar i turneringen, och Anton Lander ser fram emot att ställas mot kollegorna från Nordamerika.

– Vi har ju inte Ryssland i gruppen men kan kanske mötas senare. Malkin kommer till dem och Tarasenko också som har haft ett otroligt bra år. Sedan ska vi ju möta Kanada med Crosby, och de ställer alltid upp med ett bra lag. Det är roligt när de större namnen, om man får säga så, kommer till VM, säger Anton Lander.

24-åringen har själv spelat JVM för Sverige tidigare, men ser nu fram emot att spela sin första VM-turnering för Tre Kronor.

– Det här ska bli grymt kul, säger Anton Lander.

Mer läsning

Annons